Кметът Димитър Николов и министър Красен Кралев посетиха днес поредица

...
Кметът Димитър Николов и министър Красен Кралев посетиха днес поредица
Коментари Харесай

Бургаският кмет Николов и министър Кралев: Спортувайте в училище, спортувайте след работа

Кметът Димитър Николов и министър Красен Кралев посетиха през днешния ден поредност от градски събития, отдадени на Европейската седмица на спорта. Началото бе обещано в ОУ " Братя Миладинови ". В напълно обновеното дворно пространство на учебното заведение се организира футболна среща сред бургаските възпитаници и техни посетители от Четвърто главно учебно заведение " Кирил Христов " - Стара Загора.

По-късно в двора на ОУ " Васил Априлов " бе извършена проява на Полицейска персонална отбрана от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас, както и задържане с куче, което е част от програмата на Детските полицейски ръководства на ОУ " Васил Априлов ", ОУ " Свети княз Борис I " и ОУ " Свети Климент Охридски ". Състезатели на клуб " Корсар " демонстрираха своите умения по фехтовка, а мажоретките на Търговската гимназия изиграха най-новото си комбиниране. В двора на учебното заведение бе направена и презентация на уреди за предварителна защита на разнообразни болести, проява на алкохолни очила и анализатор на телесни мазнини (Body Fat Monitor) от чиновници на РЗИ - Бургас.

Програмата приключи на пл. " Атанас Сиреков " пред Община Бургас, където имаше " Женски футболен хепънинг " с присъединяване на ЖФК " Бургас ", както и проява на степ аеробика и канго джъмп от Спортен център " Аякс ".

Общото обръщение на кмета и министъра беше децата и възрастните да се движат и спортуват повече, а държавната и локална власт ще продължат да извършват още по-активно уговорката си да обезпечават нужните за това условия.

От Министерството на младежта и спорта раздадоха тематични дарове за всички участници в днешните събития - тениски, футболни, баскетболни и волейболни топки.

Като първи стадий, Община Бургас ремонтира със лични средства площада пред централния вход на учебното заведение преди две години.

Тази година, със средства по плана " Подобряване качеството на образованието посредством модернизиране на просветителната инфраструктура в град Бургас- І стадий ", процедура " Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Бургас ", Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020, са изпълнени втори и трети стадий.

С днешна дата са преустроени всички спортни площадки и са изпълнени нови настилки в западната и северозападна част на двора, инсталирани са спортни уреди, реконструирана е оградата и съществуващи входове в нея. Обособен е нов вход от север, построена е поливна система и районно осветяване, площадка за образование по сигурност на придвижването.

В двора на учебното заведение са обособени площадки за баскетбол - 2 броя; комбинирана площадка футбол/хандбал, площадки за волейбол - 2 броя; площадка за мини футбол; лекоатлетическа писта за тичане, дълга 80 м., с три коридора; площадка за фитнес на профилирана настилка.

С осъществяване на дейностите по възобновяване и реорганизация на учебния двор на ОУ " Братя Миладинови " са основани модерни условия за осъществяване на наложителната подготовка по физическо образование и спорт навън за 1270 възпитаници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР