Кметът Димитър Николов е предложил обособяването на терминал на пристанище

...
Кметът Димитър Николов е предложил обособяването на терминал на пристанище
Коментари Харесай

Бургас предлага терминал на пристанището за транзитни товари от Сърбия

Кметът Димитър Николов е предложил обособяването на терминал на пристанище Бургас преференциално за Сърбия за директни товари. Това оповестяват от община Бургас след срещата на кмета с посланика на Сърбия у нас Желко Йович. Двамата са провели градивен разговор в посока развиване на бизнеса и туризма. Това е първото посещаване на дипломата, който неотдавна е на този пост в София.

Ако това стане, то съгласно кмета Николов ще подтиква търговията в интернационален аспект, защото могат да се осъществят доста спомагателни търговски връзки посредством двете страни.

Допълнителното облекчение както за бизнеса, по този начин и за туризма, ще бъде въвеждането на магистралната връзка от Белград до границата с България. В момента и от нашата страна се построява Автомагистрала "Европа ", която ще преведе потока от коли от Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина до София и оттова ще може да се разпределя към Гърция и Черно море.

Посланик Йович се е заел персонално да спомага за рекламирането на Бургас и на района в сръбски медии и обществени мрежи.

По време на срещата са били коментирани и опциите за съдействие в региона на културата, както и провеждането на Дни на Сърбия в Бургас следващата година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР