Кметът да даде обяснение защо допусна трайната тенденция всеки дъжд

...
Кметът да даде обяснение защо допусна трайната тенденция всеки дъжд
Коментари Харесай

БСП-София иска отговори от Фандъкова

Кметът да даде пояснение за какво позволи трайната наклонност всеки дъжд да " потапя " града, обявиха столичните социалисти
Кметът на София Йорданка Фандъкова е длъжна да даде пояснение на жителите за какво позволи да стане трайна наклонността при всеки по-силен дъжд булевардите на града да се трансформират в канали, мазетата и приземните етажи на къщите и блоковете да плуват във вода, а част от метростанциите да се наводняват и да стават неизползваеми. Това обявиха общинските съветници от Българска социалистическа партия в столицата в специфична своя позиция.

Ето какво се споделя в нея:

" За нас, общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия - София, всички проблеми, които провокира несъмнено мощният дъжд в понеделник вечерта, не са просто инцидентни произшествия. Те са резултат от проявявано през годините редовно безхаберие от Столична община при ръководството на столичния град.

Всеки път, когато над София завали, водата и калта блокират града за дни. А жителите слушат едни и същи оправдания и внушения от кмета Фандъкова посредством медиите.

Истинската причина е в абдикирането на Столична община от решаването и на този сериозен проблем - некомпетентността, бездействието, неналичието на непрекъсната поддръжка и профилактика на канализационната мрежа, а в редица квартали и селища липса и на канализация (недопустима за европейска столица в 21-ви век), на постоянно разчистване на коритата на реките, както и на некачественото строителство и поправки при построяването на инженерната и улична инфраструктура.

Затова настояваме кметът Йорданка Фандъкова неотложно да внесе за разглеждане в СОС Програма за деяние на Следствен отдел към окръжна прокуратура за превъзмогване на сходни спешни обстановки в бъдеще с съответни периоди и отговорници.

В противоположен случай, всеки дъжд ще се трансформира в естествено злополучие последствията, от които върху собствеността на жителите и породените им неудобства ще остават за тяхна сметка, а управлението на Столична община ще се оплита в следващата порция нелепи пояснения и оправдания.

Настояваме на идната сесия на СОС в четвъртък, 9-и юли, да получим отговор и на съответни въпроси:

 Коя административна конструкция и кой персонално в Столична община ще носи отговорност за неподдържаната канализационна мрежа в столицата, вследствие на което настъпиха многочислените вреди от дъжда в понеделник вечерта?

 Каква стратегия за поддръжка на шахтите се извършва през актуалната година? Кой и по какъв начин управлява осъществяването й? Каква е отговорността на концесионера " Софийска вода " АД в тази ситуация?

 Какви ограничения счита да предприеме Столична община за попречване и понижаване на вредите от сходни естествени бедствия?

Очакваме ясни и изчерпателни отговори от кмета Йорданка Фандъкова на сесията на СОС в четвъртък. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР