Кметът Благомир Коцев подписа Меморандум за разбирателство с УНИЦЕФ -

...
Кметът Благомир Коцев подписа Меморандум за разбирателство с УНИЦЕФ -
Коментари Харесай

Кметът Благомир Коцев: Общината ще увеличи усилията си по програмите за детска превенция

Кметът Благомир Коцев подписа Меморандум за съгласие с УНИЦЕФ - България
Подкрепа на всички действия, които засягат децата, заявява кметът Благомир Коцев при подписването на Меморандума за съгласие сред Община Варна и УНИЦЕФ – България през днешния ден. Навръх Игнажден първите посетители на общината са представителите на международната организация за отбрана на правата на децата, сподели кметът, като обясни в изявлението си смисъла на празника.

Представителят на УНИЦЕФ в България Кристина де Бройн изрази задоволство във връзка подписването на документа, като акцентира, че до момента партньорството с общината е било във връзка с децата от Украйна, които трайно се откриха във Варна, само че има и редица други стратегии, по които двете институции да задълбочат контактите си.

От 2015 година в три пилотни града – София, Шумен и Монтана, работят детски центрове за покровителство и поддръжка „ Зона ЗаКрила “. В тях деца и родители в риск получават съществени обществени и здравни услуги на едно място, без да се лутат от институция на институция, описаха представителите на УНИЦЕФ и подчертаха желанието си и град Варна да  бъде включен в разширение на тази услуга.

Кметът Благомир Коцев срещна представителите на УНИЦЕФ с работата на Дирекция „ Превенции “ към Община Варна, които ще бъдат благонадежден сътрудник на организацията. По думите му, те са образец за чудесно работеща конструкция по повод информираността на учениците за заплахите от използването на опиати, трафика на деца и други Към работата на дирекцията са съпричастни десетки доброволци в ученическа възраст, които непосредствено коментират тези проблеми на съучениците си, описа още кметът.

Кристина де Бройн сложи и два неотложни казуса във връзка с украинските деца във Варна. Ученици, които са настанени в разнообразни бази в курорта „ Златни пясъци “, изпускат първия образователен час поради късния час на потегляне на първия рейс по линия 109 съгласно зимното разписание. Заместник-кметът Павел Попов, в чийто сектор са образованието и обществените действия, се ангажира да позволи този въпрос.

Друг проблем, на който също ще се търси решение, е даването на свободно помещение с комфортна локация за потребностите на украинските деца, където те да прекарват времето си след учебно заведение и да се поддържат връзка със свои връстници от Варна. Кметът уточни, че при започване на мандата си намира Варна с незадоволителна материална база и неравномерно разпределени на територията на общината учебни заведения по отношение на потребностите на жителите, само че екипът му към този момент се е заел с решаването на този проблем. Процесът ще е дълъг, ще изисква държавно и европейско финансиране, а нашата задача е да изградим структурите в екипа, които да обезпечат този запас за града, акцентира още Коцев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР