Кметът Благомир Коцев нареди прилагането на дисциплинарни мерки за нарушения

...
Кметът Благомир Коцев нареди прилагането на дисциплинарни мерки за нарушения
Коментари Харесай

Благомир Коцев нареди прилагането на дисциплинарни мерки за нарушения на срокове и процедури в общината

Кметът Благомир Коцев подреди използването на дисциплинарни ограничения за нарушавания на периоди и процедури в общината, оповестиха от локалната администрация. Те обясниха, че се касае за нередности в административните процеси. 

До кмета всекидневно се изпращат голям брой сигнали на жители , контрагенти по контракти с общината и сътрудници, в това число и управления на разнообразни европейски стратегии, за забавяния или грешки от страна на администрацията по процедури, периоди, каузи и контракти.

По този мотив Коцев разпореди на заместник-кметовете да стартира използването на дисциплинарни ограничения във връзка с всички административни нарушавания, както и одити и усъвършенстване на звената .

След като е осъществена инспекция по сигнали за общинския комплекс за обществени услуги за възрастни хора „ Гергана “, е направен отчет, съдържащ данни за открити нарушавания на трудовата дисциплинираност и етичния кодекс от страна на шефа на дома. Във връзка с констатациите на отчета, кметът удовлетвори молбата за овакантяване на шефа на комплекс „ Гергана “, считано от 1 януари 2024 година

Прието е предлагането и на шефа на Дирекция „ Правно-нормативно обслужване “ в Община Варна за започване на произвеждане по реда на раздел ІІ от Закона за държавния чиновник за налагане на дисциплинарно наказване на основния юрист на Община Варна за позволени нарушавания в периоди по процесуално посланичество.

Причината е издадено от Окръжен съд – Варна решение от 10.11.2023 година, с което е отритнат предявен от Община Варна иск по дело, по което общината по-късно е пропуснала периодите за обжалване пред Варненски апелативен съд . Жалба е подадена в деловодството на Окръжен съд – Варна, ведно с стимулирана молба за възобновяване на периода за обжалване едвам на 20.12.2023 година Във връзка с това нарушаване, кметът приема предлагането на шефа на дирекцията за наказване на виновния основен юрист на общината .

Във връзка с голям брой забавяния на процедури и процеси по разнообразни планове с европейско финансиране, поставящи под риск безплатна финансова помощ или други запаси на общината, по-рано кметът Коцев освободи от служба шефа на дирекция „ Европейски и национални оперативни стратегии “ . Възложен е отчет с оферти за наказания на ръководителите на планове, при които е открит риск или към този момент е ясно, че ще бъдат наложени финансови корекции на Община Варна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР