Кмет украси Баня като коледна приказка Пловдив без украса, Коледа

...
Кмет украси Баня като коледна приказка Пловдив без украса, Коледа
Коментари Харесай

Цветни фонтани бликнаха на родопските площади за Коледа

Кмет украси Баня като коледна приказка Пловдив без декорация, Коледа кацна единствено в "Капана " СНИМКИ
Фонтани откриха за Коледа три родопски общини. Водните атракциони бликнаха на новите площади в Рудозем, Мадан и Баните. С целеви средства от страната трите общини направиха тази година цялостен ремонт на старите центрове, които бяха в сивата палитра на социалистическото строителство. Сега се надпреварват с декорация и светлини, до момента в който локални зевзеци означават, че най-накрая и площадите на родопските градове излязоха от социализма.

Площадът в Баните, който две години бе разрушен за ремонт, от броени дни грее с ново улично осветяване и шадраван в разнообразни цветове. На площада общинските служители се готвят с персонални средства да дадат курбан за 1000 души на Коледа, който ще бъде приготвен персонално от Иван Звездев.

В цветни светлини се осветяват и струите на фонтана на новия площад в Мадан. С шарените си плочки и скрития в тях огромен шадраван се гордее и Рудозем.

В Смолян, Чепеларе, Девин, Златоград и Неделино запалването на светлините е съпроводено с детски фиести и хлапетата се забавляват и изявяват пред Дядо Коледа и Снежанка в празнична стратегия. В Смолян коледна атракция беше идването на Дядо Коледа на площада с електрическия автомобил на общината, който се употребява от кмета Николай Мелемов. Украсените елхи са в центъра на всеки квартал, а основният бул. е окичен от край до край със светещи гирлянди. За тази Коледа са купени и 50 нови снежинки и скиорчета, които светят от лампите в града. Смолян държи първото място в негласна ранглиста по селфита пред атракции в района с новата си табела с надписа на града, която е непрекъсната стоянка за фотоси.

Най-обсъжданата атракция за тази Коледа стана украсата в Неделино. На 20-метровата елха в центъра на родопския град блестна сходен на Смолян огромен надпис: НЕДЕЛИНО. Местните обаче го взеха на майтап поради шрифта, с който е изпълнен, защото множеството четяха " НЕДЕЛННО ". Не мога да схвана в Неделно ли пребивавам или в Неделино?, питат някои във фейсбук. А други поучават управата да накара художника за домашно да напише 1000 пъти вярно: Неделино.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР