Кмет на видинско село реши да се справи с джигитите

...
Кмет на видинско село реши да се справи с джигитите
Коментари Харесай

Строг, но справедлив: Полицай плашило пази село от джигити

Кмет на видинско село реши да се оправи с джигитите на пътя и направи служител на реда с подръчни материали . Ефектът е огромен, хората се плашат, понижават скоростта , а някои даже и се снимат с служителя на реда, описват локалните, споделя.
 
Отскоро Пешо е служителят на реда в дребното белоградчишко село Протопопинци. Там непрекъснато служител на реда няма, само че за сметка на това си имат  права и безпрепятствено асфалтирана права, която минава през цялото село.
 
Карат като на скоростна права с над 100 километра в час ”, споделя Евгения Тодорова, гражданин на село Протопопинци.
 
За да не се случва това, кметът на селото решил самичък да се оправи с казуса.
 
„ Никой не му е напън, че има възрастни хора, че има доста деца, изключително в този момент през лятото, които играят тук по пътя ”, декларира Ваньо Тодоров - кмет на село Протопопинци.
 
И си направил служител на реда - от остаряло тротоарно кошче за тяло, пластмасова бутилка за врат и малко подръчни материали. -->
 
„ Всеки даде кой каквото има от хората и го облякохме . С двама, трима другари го направихме. Преди бях му поставил каска, а в този момент го повишихме и му сложих фуражка ”, споделя Тодоров.
 
Изкуственият служител на реда коствал на кмета съвсем колкото един самун.
 
„ Жилетките единствено 1,50 лева Другото от хората го събрах. Знаех от хората, кой, какво има и в този момент и палка му намерихме ”, изяснява кметът.
 
Засега на служителя на реда му откраднали единствено очилата.
 
Имаше слънчеви очила, само че ги откраднаха една нощ . Спря един джип, черен, към 50 000 лв., само че индивидът несъмнено не е имал 1,50 да даде за очила и ги открадна ”, споделя Ваньо Тодоров.
 
А ексцентрична мярка даже към този момент дава позитивен резултат.
 
„ Карат бързо и щом го видят, бият спирачки и минават тук с 20 км, поставят колани и всички са изрядни ”, споделя кметът.
 
Освен като превантивна мярка, изкуственият служител на реда се трансформирал и в атракция .
 
Идеята на локалните е, след изкуствения служител на реда да си създадат и камера, още веднъж с подръчни материали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР