Кмет на остров Самос предупреждава за безредици в условията на

...
Кмет на остров Самос предупреждава за безредици в условията на
Коментари Харесай

Кметът на един от най-важните за мигрантската криза гръцки острови със сериозно предупреждение

Кмет на остров Самос предизвестява за вълнения в изискванията на " примитивните " условия в островните лагери, заяви Агенция Франс Прес.
Кметът на гръцкия остров на фронтовата линия на миграцията от Турция предизвести за вероятни вълнения, в случай че " примитивните " условия в препълнения му лагер не бъдат незабавно решени, показва БГНЕС.
Лагерът за мигранти на остров Самос, в началото издигнат с цел да приюти 650 души, в този момент побира повече от 6000 и от дълго време надминава потенциала си. Хиляди хора се надпреварват да намерят място в хълмовете над града, изработвайки спонтанни домове от какъвто и да било строителен материал, който могат да намерят.
" Хората лагеруват в кревати с подръчни неща. Те са изложени на риск от пожари и наводнения. Жителите на лагера провеждат лични жилища, водоснабдяване и канализация по изцяло примитивни способи. Опитваме се да останем спокойни, само че обстановката не може да се ръководи... тя се утежнява всеки ден ", съобщи Георгиос Станцос, новоизбран кмет за източната половина на острова.
" Ако държавното управление възнамерява да обезвреди островите и това не бъде осъществено... ние се опасяваме от филантропична рецесия в огромен мащаб, със санитарни последствия (и) вероятни конфликти ", добави Станцос
Град Самос има към 7000 поданици и съвсем толкоз търсещи леговище, най-високото съответствие на всички места в Гърция, споделя Станцос.
През октомври в лагера избухна пожар след кавга в лагера - явно сред конкурентни групи сирийци и афганистанци.
" Пресякохме алената линия ", счита Станцос. " Всяко инцидентно събитие... може да докара до ужасни резултати. Има огромни групи младежи, които нямат почитание към личните си събратя по вяра, камо ли към локалните поданици ", добави той.
Четири години след бежанската рецесия през 2015 година, Гърция още веднъж се трансформира в основна точка за влизане на търсещите леговище в Европа - евентуално заради възобновените закани от страна на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да " отворят портите " за милиони бежанци, в случай че не получи повече помощ от Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР