Кмет на един от районите в перуанската провинция Кастровирейн в

...
Кмет на един от районите в перуанската провинция Кастровирейн в
Коментари Харесай

Кмет в Перу се престори на мъртъв и влезе в ковчег, за да не го глобят

Кмет на един от регионите в перуанската провинция Кастровирейн в западните елементи на страната влезе в ковчег и се престори на мъртъв, с цел да не попадне в нарушение на полицейския час и други карантинни ограничения, заяви локалният вестник " Комерсио ".

Според медията, вечерта на 18 май шефът на региона Тантара Хайме Роландо Урбина Торес пийвал с другари, когато от националната полиция пристигнали на инспекция. Той се опитал да се скрие в ковчег, тъй че полицията да остане с усещането, че е мъртъв от ковид. Останалите създали същото.

По-късно в медиите се появи фотография на Урбина Торес, лежащ в открит ковчег, с маска на лицето.
 
Peru mayor plays dead as police arrest him for breaking lockdown via
— Carolyn Bongiorno (@caroaber)

Полицията обаче не се хванала на въдицата. Урбин Торес и приятелите му били арестувани и отведени в полицейското ръководство. Както бе маркирано, шефът на региона бил много напред „ с градусите ”.

В същото време локалните поданици упрекнаха шефа на региона, че не приема насериозно обстановката с ковид и не подхваща ограничения за битка с инфекцията. Един от локалните поданици сподели пред изданието, че от 54-дневна карантина Урбина Торес е била в Тантара единствено осем дни. Самият началник на региона отхвърля тези изказвания и декларира, че е напуснал региона единствено за разрешаване на проблеми.

Общо в Перу са открити над 100 000 случая на COVID-19, 3024 души са починали, повече от 40 000 са излекувани. До 24 май страната е в карантина, само че в множеството райони към този момент бяха понижени полицейските часове.

Jamie Rolando Urbina Torres, the mayor of a small town in Peru, lay in a coffin and pretended to be a dead Coronavirus patient to avoid being arrested.
— Adahzionblog (@Adahzionblog)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР