Ключовият въпрос на преговорите за украинската страна е да се

...
Ключовият въпрос на преговорите за украинската страна е да се
Коментари Харесай

Кабинетът на Зеленски назовава ключови точки за преговорите с Русия

Ключовият въпрос на договарянията за украинската страна е да се реализира неотложно преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски от украинска територия, оповестиха от офиса на Зеленски при започването на мирните договаряния в Беларус.

В понеделник украинска делегация дойде на украинско-беларуската граница, с цел да взе участие в договарянията с съветската делегация.

Москва и Киев организират договаряния в Беларус в понеделник, четири дни откакто Русия стартира военна офанзива против Украйна.

Руските сили навлязоха в прилежащата страна рано сутринта в четвъртък, като обявиха, че интервенцията е в отбрана на Донецката и Луганската национална република - два района, които се отделиха от Киев малко след "Майдана " в столицата през 2014 година Украйна съобщи, че този ход е акт на непровокирана експанзия.

Преговорите ще стартират в Беларус, на неразкрито място покрай украинската граница. Министерството на външните работи на Беларус разгласява фотография на залата за договарянията в понеделник сутринта.

В понеделник Sputnik Беларус цитира източник, който споделя, че украинците са пристигнали в страната, а по-късно се появи видео, на което се вижда по какъв начин хеликоптери кацат на мястото.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР