Ключовият свидетел по делото Рекет Йордан /Орце/ Камчев даде днес

...
Ключовият свидетел по делото Рекет Йордан /Орце/ Камчев даде днес
Коментари Харесай

Ключов свидетел даде показания по делото Рекет срещу Катица Янева

Ключовият очевидец по делото " Рекет " Йордан /Орце/ Камчев даде през днешния ден показания в съда в Скопие, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Делото " Рекет " бе заведено против някогашната ръководителка на Специалната прокуратура Катица Янева, предприемачите Боян Йовановски и Зоран Милевски по обвиняване, че са изнудвали Камчев и са взели от него рушвет от 1,5 милиона евро, с цел да бъде анулиран карцерът му и да му бъде върнат паспортът. Камчев бе арестуван по отношение на следствие на Специалната прокуратура по делото " Империя " по съмнения в образуване на незаконна група за измами, пране на пари и корист със служебното състояние в интервала 2002-2013 година

По-рано тази седмица Зоран Милевски призна виновността си и бе наказан на три години затвор, а делото продължава против Янева и Йовановски.

Камчев сподели, че делото " Империя " съгласно него е било изфабрикувано през август 2018 година от Йовановски, с който имал няколко несполучливи опити за бизнес покупко-продажби. Първо получил от Йовановски оферта за пиар реклама, само че когато Камчев му предложил 50 000 евро, той се отказал от договорката, тъй като сумата била дребна. След това Йовановски и Милевски му предложили да открият молове. Договорът, който предложил Йовановски, бил подписан от сина на Катица Янева. Камчев го отхвърлил. После Йовановски му предложил план за домове за пенсионери, като му изискал 4 милиона евро. Междувременно Камчев платил 180 000 евро за реклама в телевизия, притежавана от Йовановски. Изнудването траяло и в него били включени още няколко души.

След всичко това Камчев бил задържан и предложил гаранция за домакински арест. През първите дни след задържането му били направени инспекции във всички притежавани от него компании. Това, съгласно Камчев, бил тенденциозен напън от Йовановски посредством прокурорите от Специалната прокуратура, в това число посредством ръководителката й Катица Янева.

Камчев се съветвал с другари от България, които го посъветвали да даде пари на Йовановски, само че да ги бележи и снима. Камчев предложил на Йовановски 250 000 евро, само че той му споделил, че прокурор Янева е доста " нервна ", след което решил да заплати един милион.

Докато бил под домакински арест, Камчев бил четири пъти на диалог в Специалната прокуратура, а на едно от чуванията Катица Янева му споделила: " Това, което договаряш с Боки /Йовановски/, да го довършиш ".

Камчев съобщил в Управлението за сигурност и контраразузнаване /УБК/, че е дал пари на Йовановски, а шефът на ръководството го посъветвал да резервира всички записи от предаването на парите, с цел да се дадат за експертиза.

Днес показания по случая трябваше да даде и брачната половинка на Камчев, само че тя не се яви в съда заради болест. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР