Ключовият съветник на президента Володимир Зеленски Михаил Подоляк даде онлайн

...
Ключовият съветник на президента Володимир Зеленски Михаил Подоляк даде онлайн
Коментари Харесай

Ключов съветник на Зеленски: Войната няма да свърши за 3 дни

Ключовият консултант на президента Володимир Зеленски Михаил Подоляк даде онлайн изявление за четирима опозиционни съветски публицисти, което беше излъчено преди от тв Дождь. Подоляк съобщи, че проектите на Русия да превземе Украйна за 4-16 часа са се провалили. Украинците оказват към този момент трети ден опозиция. Подоляк акцентира, че съветската войска нападна главно цивилен обекти - цивилен летища и просто градове дружно с мирните поданици. Според украинската оценка Русия е вкарала към 180 000 бойци на тяхна територия. Подоляк твърди, че нито един град не е високомерен от съветската армия, водят се улични боеве. По мотив Милитопол на Азовско море, разгласен от руснаците за високомерен,  той съобщи и че там не престават да се водят улични боеве. " Трети ден се води позиционна война. Така е в Харков, Одеса, Николаев, Житомир и така нататък ", сподели съветникът.

На въпрос какъв брой ще трае войната, Подоляк отговори: тази война няма да трае 3 дни. Активната й фаза може би ще завърши за няколко дни, само че тя стартира още през 2014 година. Но не забравяйте нещо значимо. Украинските мирни жители прекарват нощите в бомбоубежища и в метрото. В Киев метрото е препълнено нощем. Хората с децата си спят там. Децата се опасяват. Смятате ли, че тези хора ще одобряват руснаците - даже и да не са военни, отзивчиво?! "

Що се отнася до предстоящите договаряния за помирение, Подоляк повтори позицията на Зеленски, че Украйна няма да договаря, в случай че й се слагат ултиматуми. Той не посочи какви съответно, само че се подразбра, че съветското изискване е първо Украйна да постави оръжие, а след това да договаря. " Русия смяташе, че Украйна ще се съобщи за няколко часа. Това не се случи. Няма да преговаряме, подчинени на ултиматуми. Няма да преговаряме в Минск. Това е парадокс. Беларус е на страната на Русия. А и Русия съобщи, че Минските съглашения към този момент не работят. Какво да вършим там?! ", сподели Подоляк. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР