Ключовите думи са изречени, още преди конфликтът да ескалира в

...
Ключовите думи са изречени, още преди конфликтът да ескалира в
Коментари Харесай

Хорст Зеехофер за Ангела Меркел: Не мога да работя повече с тази жена

Ключовите думи са изречени, още преди спорът да ескалира в общественото пространство. По данни на националния всекидневник Die Welt am Sonntag, федералният вътрешен министър на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер (ХСС) се е изказал скептично във връзка с бъдещата му работа с канцлера Ангела Меркел, ръководител на сестринската партия на ХСС - Християндемократическия съюз (ХДС), отбелязва водещото издание Der Spiegel, представено от Агенция Фокус.
" Не мога да работя повече с тази жена ", са думите, които Зеехофер е изрекъл във връзка с Меркел преди началото на срещата му с ръководителя на парламентарната секта на ХСС Александер Добринд, извършена в утринните часове на четвъртък. Съгласно публикуваната информация, Зеехофер е повторил изречението два пъти.
Причина за внезапното изявление на водача на баварския ХСС е разногласието с Меркел за политиката в региона на даване на леговище. Вътрешните разногласия в редиците на Съюза (ХДС/ХСС) съпътстват блока от самото му основаване, само че този път спорът сред сестринските партии във връзка с политиката в региона на убежището може да се окаже най-лошият в историята. Кулминацията на рецесията настъпи по-рано тази седмица, когато за първи път от съществуването на Съюза (ХДС/ХСС) фракциите на двете партии в Бундестага организираха обособени съвещания.
И до момента в който фракционният водач на Християнсоциалния съюз (ХСС) Александер Добринт приказва за „ исторически ден ", мнозина позволиха раздробяване на политическия блок, воден от канцлера.
Меркел отхвърля компромисните оферти за бежанската политика, препоръчани от водача на ХСС Хорст Зеехофер. Но даже тя изключва разпадането както на политическия блок, по този начин и на обединението.
Първоначално ХСС предложи мигрантите, чиито молби за леговище не са задоволени, да бъдат връщани назад непосредствено на границата. Меркел отхвърли изрично проекта. Последва второ предложение от страна на ХСС – сключването на двустранни съглашения с страните от Общността, което да разреши ограничението на броя на мигрантите, влизащи в Германия. Източници разкриха, че канцлерът е отхвърлила и тази самодейност. Все отново ХСС се съгласи да даде период до идващия понеделник за постигането на компомис с ХДС. В противоположен случай ще пристъпи към независими действия
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР