Ключови местни избори се провеждат в Хонконг. След близо шест

...
Ключови местни избори се провеждат в Хонконг. След близо шест
Коментари Харесай

Хонконг гласува, изборите са изключително важни

Ключови локални избори се организират в Хонконг.

След близо шест месеца всеобщи митинги и принуждение, вотът за районни препоръки е считан от анализаторите като самобитен референдум за бъдещето на Хонконг. Протестите започнаха през лятото поради Закона за екстрадиция, само че прераснаха в антиправителствени демонстрации за свободата на Хонконг.

Протестиращи спретнаха смело бягство от полицейска блокада в Хонконг

Повече от 4 милиона гласоподаватели имат право да гласоподават във вота в 18-те районни съвета в Хонконг, напомни пред „ Хоризонт” проф. Мартин Димитров, който следи процесите в Китай като анализатор в Университета в Тюлейн, Ню Орлиънс: "В 6 от 18-те региона е допустимо да вземат превес про-демократичните сили. В момента има единствено два от 18-те региона, в които тези про-демократични сили имат надзор. "

Именно поради това вотът се смята като самобитен референдум за или срещу „ стягането на хватката” на Китай. Манипулации на изборите са малко евентуални, само че не е изключено оповестяване на резултати в някои региони за невалидни.

Към момента се регистрира извънредно висока изборната интензивност. Пред изборните секции има дълги опашки. Директорът на изборната комисия съобщи, че 17,4 на 100 от гласоподавателите са упражнили правото си на глас в първите три часа от изборния ден, спрямо 6,8 на 100 преди четири години.

Въпреки че напрежението остава, всички чакат резултата от вота, който завършва в 22.30 ч. локално време.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР