Ключовете с верните отговори от днешния държавен зрелостен изпит по

...
Ключовете с верните отговори от днешния държавен зрелостен изпит по
Коментари Харесай

Вижте верните отговори от поправителните матури по профилиращ предмет

Ключовете с правилните отговори от днешния държавен зрелостен изпит по профилиращ предмет са публикувани в уеб страницата на Министерството на образованието и науката (МОН), съобщава пресцентърът на просветното ведомство.

Днес се състоя вторият наложителен държавен зрелостен изпит по профилиращ предмет от сесията август-септември, както и държавният изпит по професионална подготовка за зрелостниците в професионалните гимназии.

Над 13 000 зрелостници са подали заявки за държавните зрелостни изпити през сесията август-септември. На тях се явяват тези, които не са били позволени на минали сесии, по някаква причина са ги пропуснали или са получили слаба оценка при предходно явяване.

Вчера се състоя първата матура от сесията август-септември - по български език и литература, на която се явиха 7016 зрелостници. Те имаха опция да избират да пишат по 41-ва задача аргументативен текст в размер до четири страници по една от две тематики. Темата за есето беше " Милосърдието - мяра за човешката мощ ", а за интерпретативното съчинение - " Геройство и памет " върху " Новото гробище над Сливница " на Иван Вазов.

На 28 август ще се състоят спомагателните държавни зрелостни изпити по избор. На всички изпити, като се изключи този по специалност, се написа с черен химикал.

Резултатите ще бъдат оповестени до 8 септември.

Тестовете и верните отговори на държавния зрелостен изпит по профилиращ предмет са оповестени на уеб страницата на МОН: 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР