Ключовата задача на служебния кабинет ще е да гарантира, че

...
Ключовата задача на служебния кабинет ще е да гарантира, че
Коментари Харесай

Янев: Ключова задача на служебния кабинет е да гарантира честен изборен процес

Ключовата задача на служебния кабинет ще е да подсигурява, че електоралният развой ще бъде почтен, транспарантен и законен. Това сподели служебният министър председател Стефан Янев при започване на първото съвещание на новоназначения длъжностен кабинет. Заседанието на държавното управление стартира с химна на Република България. Всеки министър получи образец от Конституцията на страната.

" Основен приоритет на държавното управление ще е ефикасното осъществяване на уговорката по осъществяване на демократични парламентарни избори и обезпечаване на гаранции, че вотът ще бъде сбъднат съгласно разпоредбите. Предстоят тежки месеци, само че аз съм убеден, че в случай че продължим да работим интензивно и безрезервно, както до момента, ще успеем да поддържаме всички значими публични системи работещи и постоянни. Тази задача изисква активизиране и консолидиране на напъните на всички министри от кабинета. Много разгадавам на екипа, с който ще продължим да работим и отсега нататък, с цел да можем да отговорим на упованията на българските жители и да запазим стабилността в страната до образуването на постоянен кабинет ", сподели Янев.

По думите му, до избиране на постоянен кабинет задачата на служебния ще е да продължи да бъде фактор за непоклатимост и резистентност във връзка с политическия развой, на публичните връзки, на обществените и икономическите процеси.

" Продължаващата комплицирана пандемична обстановка остава съществено предизвикателство пред сегашния длъжностен кабинет, доколкото би трябвало да се поддържа основният баланс сред напъните на страната да резервира живота и здравето на жителите, от една страна, а от друга - да се подсигурява стабилността на икономическата система и нормалата работа на бизнеса ", сподели още Янев.

Имаме наследени проблеми, които са мъчно решими към сегашния миг, уточни министър председателят и даде образец с проблема с неизплатените средства на строителния отрасъл. 

" Това е един от многото проблеми, които имаме чувството, че са заложени целеустремено с концепцията да влязат на напред във времето тъкмо в избран миг - по време на ръководството на служебния кабинет. Подобна е ситуацията и в областта на енергетиката, където има систематичен проблем. Там е необходимо изцяло преосмисляне на концепцията за развиването на тази сфера, както и да се създадат фундаментални структурни промени. Ясно е, че служебният кабинет разполага с малко механизми да се оправи с сходен вид провокации, само че все пак ще търсим ефикасни решения в сходство с разпоредбите и настоящите закони ", разяснява служебният министър председател.

Стефан Янев благодари на министрите, които не са част от новия длъжностен кабинет. " Имахме прелестно взаимоотношение, резултатите са показателни и българското общество ги прави оценка високо. Пожелавам им триумф в бъдещите инициативи. Сигурен съм, че ще намерят най-подходящия метод и форма и отсега нататък да работят в публичен интерес, за благополучието на България ", сподели той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР