Ключовата задача, която са си поставили тайландските власти, е привличане

...
Ключовата задача, която са си поставили тайландските власти, е привличане
Коментари Харесай

Пазар, който търси богати купувачи

Ключовата задача, която са си сложили тайландските управляващи, е привличане на богати вложители освен за туризъм, само че и с цел да останат да живеят в страната. „ Много бизнесмени към този момент са си купили жилища в Тайланд. Сред най-популярните градове са Бангкок, само че в последните две години от ден на ден чужденци се насочват към Чианг Май, Пукет и Патайю”, споделя министърът на туризма и спорта на Тайланд Кобкарн Ватанаврангкул.

Именно за привличане на по-богати купувачи са били въведени визови привилегии, които разрешават на чужденците да останат в страната до 20 години. От 2003 година до момента по програмата Thailand Elite са издадени 4800 дълготрайни визи. Те разрешават на чужденците да живеят в Тайланд за период сред 5 и 20 години като платят сума от 15 000 USD. 1200 от тях са издадени през настоящата година.

Повишаването на известността на златните визи съответства с туристическия и капиталов взрив в Тайланд. „ През 2017 година се надяваме да притеглим в страната 34 млн. туристи. За 2016-а техният брой е бил 32.5 млн., като от тях 27% са били китайци”, споделя министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР