Ключовата цифра, която описва тази година от икономическа гледна точка,

...
Ключовата цифра, която описва тази година от икономическа гледна точка,
Коментари Харесай

Въпреки военните предизвикателства: Почти 5% ръст на БВП на Украйна

" Ключовата цифра, която разказва тази година от икономическа позиция, е съвсем 5% растеж на Брутният вътрешен продукт. Нашата стопанска система освен не спадна, само че и набъбна с темпове, които никой не очакваше ", уточни тя.
 

Украйна цели да поддържа икономическа непоклатимост, защото несигурността към финансирането от западните донори се оказа сериозно дълготрайно предизвикателство, до момента в който страната търпи съветските удари по основна инфраструктура.

Разходите за военни интервенции се регистрират в данните за Брутният вътрешен продукт и могат да обезпечат кратковременен подтик на разноските.
 

По-рано през декември Украйна се споразумя с кредиторите от Г-7 и Парижкия клуб да удължат преструктурирането на дълга до 2027 година
 

Припомняме, че на 19 декември в Киев президентът Володимир Зеленски означи пред публицисти, че има намерение да редуцира държавните разноски, защото ще са нужни обилни средства за нови старания за готовност.

 

Украйна рискува да изпадне в стопански спад през 2024 година, в случай че западните й поддръжници не съумеят да съберат задоволително средства, с цел да запълнят голямата дупка в бюджета й, счита финансовият министър на страната Серхий Марченко.
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР