Ключовата дума при отхлабване на мерките е да се преценяват

...
Ключовата дума при отхлабване на мерките е да се преценяват
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: За първи път имаме повече оздравели, отколкото заразени

" Ключовата дума при отхлабване на ограниченията е да се преценят доста деликатно рисковете и всяка мярка да бъде обмислен риск. Виждате, че това се случва последователно, след деликатно разискване на обстановката. " Това съобщи шефът на Националния спешен щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски по време на брифинг в Министерски съвет.

" За първи път имаме повече оздравели, в сравнение с инфектирани и това е доста радостна наклонност. Не би трябвало да се не помни, че каквото и отхлабване на ограничения да има, би трябвало да се съблюдава обществената отдалеченост. Ние живеем с презумпцията, че този вирус съществува, има такава зараза и тя е смъртоносна ", уточни той.

" Нарушаванията на физическата отдалеченост, събирането на огромни групи от хора, може да докара до пораждане на гърмежи от болни и по тази причина би трябвало всички здравни служби да бъдат нащрек ", сподели ген. Мутафчийски и напомни, че през вчерашния ден един от шефовете на СЗО предизвести всички " да не честват, а да се провеждат и приготвят за идващ удар ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР