Ключовата дума е в определението адаптивно, казва Даниел ХюлмИзкуствен интелект

...
Ключовата дума е в определението адаптивно, казва Даниел ХюлмИзкуствен интелект
Коментари Харесай

AI гуру дефинира изкуствения интелект на лекция у нас

Ключовата дума е в определението „ адаптивно ”, споделя Даниел Хюлм

„ Изкуствен разсъдък е система, която може да се учи и приспособява без намесата на човек ”, споделя английският гуру Даниел Хюлм, изпълнителен шеф на компанията Satalia
(снимка: Мусала Софт)

Британският гуру в AI сферата Даниел Хюлм изнесе лекция за чиновниците на българската компания Мусала Софт, в която даде забавно определение за изкуствения разсъдък – разбиране, с чиято приложимост постоянно се спекулира.

„ Най-доброто определение за разсъдък, неестествен или човешки, което съм разкрил, е адаптивно държание, ориентирано към постигането на цели. Поведение е това какъв брой бързо или безпроблемно мога да придвижа ресурсите, с които да реализира задачата ”, сподели Даниел Хюлм в лекцията си „ Изкуствен разсъдък и асистиран разсъдък – съпоставяне, разлики, прилики ”.

„ Ключовата дума за мен в определението е „ адаптивно ”. Изкуствен разсъдък е система, която може да се учи и да се приспособява без намесата на човек. Адаптивността е синоним на просветеност ”, акцентира експертът.
още по тематиката
Даниел Хюлм е изпълнителен шеф на компанията Satalia, която дава обвързани с изкуствения разсъдък решения, подпомагащи разрешаването на проблеми в разнообразни промишлености, и е считана от мнозина за равноправна на водача в сферата DeepMind Technologies (от  2014 година благосъстоятелност на Google).

Британецът има магистратура и докторантура по изкуствен интелект от Лондонския академични лицей и е началник на магистратурата по Бизнес разбор в образователното заведение, където преподава използването на изкуствен интелект в разрешаването на проблеми от бизнеса и обществената сфера.

Хюлм води лекции по Компютърни науки и бизнес и работи върху развиването на технологиите и опцията държавните управления да ги употребяват за реализиране на положително обществено въздействие.

Той изнесе лекция у нас като част от акцията „ Meet The Masters ”, която се организира от Мусала Софт взаимно с Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” на Министерството на труда и обществената политика
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР