Ключова ще е битката за данните, които могат да се

...
Ключова ще е битката за данните, които могат да се
Коментари Харесай

Умни дрехи ще залеят пазара в близките години

Ключова ще е борбата за данните, които могат да се употребяват от трети страни

Умните облекла ще станат нещо всекидневно в живота на хората още в околните години

Продажбите на умни облекла и умни слушалки ще превишат значително тези на елементарните тракери за дневна интензивност в околните години, сочи прогноза на анализаторската компания Juniper Research за пазара на носима електроника.

До 2022 година пазарът на тракери за интензивност ще нарасне единствено с 20%, до момента в който преди две години темповете на напредък бяха доста по-големи. Но един от сегментите ще показва напълно друга динамичност.

Тракерите за интензивност, интегрирани в облеклата (в така наречен умни дрехи), умните слушалки и сходни на тях устройства ще отбележат 550% растеж на продажбите за обсъждания интервал. Ако през актуалната година продажбите на такива устройства са 4,5 млн. броя, то през 2022 година пазарът им ще възлезе на 30 млн. броя.
още по тематиката
Както и на други пазари, при общо закъснение на растежа, някои сегменти имат доста по-добри индикатори. Такива с изключение на към този момент посочените са профилираните тракери за подготвителни зали.

Според отчета на Juniper, при умните облекла основната борба ще се развихри на полето на данните, които по-късно могат да се употребяват от трети страни. Така да вземем за пример, умните облекла, които разрешават потребление на данните за медицински цели, ще заемат една трета от продажбите в сегмента през 2022 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР