Ключов свидетел в рамките на разследването за руската намеса на

...
Ключов свидетел в рамките на разследването за руската намеса на
Коментари Харесай

Обвиниха в педофилия ключов свидетел в разследването за руската намеса на изборите в САЩ

Ключов очевидец в границите на следствието за съветската интервенция на президентските избори в Съединени американски щати е упрекнат в педофилия. 

Американският бизнесмен Джордж Нейдер е задържан за владеене на детска порнография. Той е арестуван в понеделник на летище в Ню Йорк, а през днешния ден следва да се изправи пред съда. 

Нейдер получава обвинявания в педофилия за пети път. 

В този случай на мобилния му телефон са открити фотоси и видеа на малолетни, " въвлечени в дейности с искрено полов темперамент ", разгласи прокуратурата.  

Според проверяващите в телефона му е имало 12 видеа с момчета на възраст сред 2 и 12 години, като в едно от видеата момчетата правят полови дейности с коза. 

Ако виновността му бъде потвърдена, може да получи сред 15 и 40 години в пандиза. 

Нейдер е упрекван в владение на детска порнография през 1985 година, когато обвиняванията са свалени, тъй като доказателствата против него са получени непозволено. През 1988 година той два пъти получил по пощата материали с детска порнография, като материалите са открити в дома му, само че обвинявания не са му повдигнати. През 1991 година Нейдер е наказан в щата Вирджиния на шест месеца затвор и санкция от 2000 $ още веднъж за владеене на Материали с детска порнография. През 2002 година той е наказан на една година затвор в Чехия за опит да склони малолетни към секс, като в делото против него се загатват 10 случая. 

60-годишният Джордж Нейдер има американско и ливанско поданство. Той е прочут с връзките си с Обединените арабски емирства. Пристигнал е в Съединени американски щати още като юноша. Той е създател и началник на списание Middle East Insight. 

Като публицист той постоянно пътува по света и прави изявленията със международни водачи и водещи американски политици. 

Нейдер е работил и в няколко президентски администрации в Съединени американски щати, като се е занимавал с въпроси, свързани с Близкия изток. Работил е и за държавни управления на други страни. По времето на президента Бил Клинтън Нейдер е бил всекидневен дипломат на Съединени американски щати в Сирия. 

През 2012 година той оказал помощ на Ирал да подписа договорка за приемане на съветско оръжие за 5,2 милиарда $. По това време той е неофициален консултант на иракския министър председател Нури ал Малики. 

Нейдер е свързван и с Доналд Тръмп - посредством познанството му с един от огромните спонсори на президента и на Републиканската партия Елиът Бройди. Недер оказал помощ на Бройди да подписа контракти за 200 млн. $ с ОАЕ. Идеята на Нейдер била посредством Бройди да стигне до Тръмп, с цел да лобира за ползите на ОАЕ и Саудитска Арабия в Белия дом и да настрои новата администрация против Иран и Катар, заяви съветската работа на Би Би Си. 

Нейдер трансферирал на Бройди 2,5 млн. $, който той раздал на конгресмени, подкрепящи стягане на законодателството на Съединени американски щати във връзка с Катар. През лятото на 2017 година Саудитска Арабия и ОАЕ, както и Бахрейн и Египет прекъснаха дипломатическите си връзки с Катар, като упрекнаха страната в поддръжка на тероризма и интервенция във вътрешните им работи. 

В отчета на спецпрокурора Робърт Мюлър Джордж Нейдер е свързван и с Москва. Името на Нейдер в упоменато над 100 пъти в отчета, като огромна част от откритото в следствието се основава на неговите показания. 

Установено е, че Нейдер е непосредствен до шефа на Русия фонд за директни вложения Кирил Дмитриев, който съгласно отчета най-активно е опитвал да реализира контакти с екипа на Тръмп. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР