Ключов свидетел промени показанията си по делото срещу отстранения кмет

...
Ключов свидетел промени показанията си по делото срещу отстранения кмет
Коментари Харесай

Свидетел по делото срещу Иванчева се отметна от показанията си

Ключов очевидец промени показанията си по делото против отстранения кмет на " Младост " Десислава Иванчева. Наследникът ѝ на поста проектант Румен Русев разгласи, че не си спомня Иванчева да му е оказвала напън. Отрече се и от показанието си, че с цел да задвижи кореспонденция, отстранената кметица е изисквала да се направи подаяние, оповестява " Канал 3 ".

" Не си припомням да съм казвал  такова нещо ”, отговори Румен Русев в отговор на въпрос, че преди този момент е бил декларирал, че се е срещал с предприемача Александър Ваклин и пред него е бил споделил, че се опасява, че ще си загуби работата си.

Междувременно прокуратурата стачкува стартирането под домакински арест на Иванчева и Петрова.

" Пуснахме в период митинг и чакаме изговаряне на въззизвния съд ”, изясни Илиян Рангелов – наблюдаващ прокурор.

" Досега единственото нещо, което се споделяше като възможен проблем е, че двете подсъдими могат да влияят върху чиновници на районна администрация. Тези чиновници към този момент бяха разпитани и се видя, че и да им повлияе някой, резултатът е еднакъв ”, сподели Емануил Йорданов – юрист на Биляна Петрова.

" Това подозрение не отпада единствено тъй като са разпитани част от тези очевидци ", посочи прокурорът.

Делото продължава с разпити на очевидци. А на следващия ден в Апелативния спецсъд ще бъдат изпратени томовете по делото, касаещи ограниченията за неотклонение на Иванчева и Петрова. Магистратите от горната инстанция би трябвало да се произнесат дали те да бъдат пуснати под домакински арест.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР