Ключов свидетел по делото за убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова

...
Ключов свидетел по делото за убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова
Коментари Харесай

Ключов свидетел по делото за убийство на бизнесдама в Пловдив обявен за издирване

Ключов очевидец по делото за убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова е разгласен за общодържавно търсене в Шенгенската осведомителна система, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Тони Михайлов е очевидец на държавното обвиняване и посредством разпита му прокуратурата счита да потвърди, че Здравко Дечкин е извършил грабеж, съпроводен с ликвидиране. Подсъдимият получи присъда от 16 години отнемане от независимост. Той обаче не се признава за отговорен и в този момент апелира наказването в Апелативен съд - Пловдив.

В началото на декември 2021 година съдът промени мярката за неотклонение на Дечкин от " задържане под стража " в " домакински арест " с използване средство за електронно наблюдаване и му наложи възбрана за овакантяване на страната. Електронната гривна ще му бъде свалена за един ден, с цел да подаде документи за нова персонална карта, защото сегашната е изтекла.

Делото в Апелативен съд – Пловдив е формирано по тъжба на подсъдимия против наказването му от 16 години отнемане от независимост за обир, съпроводен с ликвидиране. Той е приет за отговорен в това, че на 30.09.2009 година в Пловдив, като причинител, в съучастничество със сина на потърпевшата – Георги Балабанов, последният като подстрекател, е лишил непознати движими движимости – дамска чанта, мобилен телефон, пари, документи на обща стойност 760 лева от владението на Виолета Балабанова, като е използвал за това мощ и грабежът е съпроводен с убийството на дамата. 

Престъплението е осъществено поради документи за наследствени парцели и крупна парична сума. Дечкин бил нает от сина на убитата – Георги Балабанов, който желал да придобие цялото завещание. Наследникът съумял да пропилее фамилното благосъстояние за три години и през 2012 година се разруши с мотора си в Слънчев бряг. 

Здравко Дечкин е бил оголен инцидентно 10 години след убийството след сравняване на пръстовите му отпечатъци при инспекция за различен случай в питейно заведение. Оказа се, че те съответстват с откритите следи на мястото на убийството.

Следващото съвещание е планувано за 1 март от 9.30 ч. Определени са и две аварийни дати - 5 април и 31 май от 13.30 ч.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР