Ключов доставчик за Mercedes, който през миналата година обяви инвестиция

...
Ключов доставчик за Mercedes, който през миналата година обяви инвестиция
Коментари Харесай

Доставчик на Mercedes откри развоен център в София, част от €40 милиона инвестиция

Ключов снабдител за Mercedes, който през предходната година разгласи инвестиция в цех за фарове на марката у нас, публично откри развоен център в София.

Дъщерното сдружение на групата odelo у нас - " Одело Фарба ", ще работи по планове за задни светлини на коли в офиса в столицата, като готовите артикули ще бъдат в всеобщо произвеждане 2 години след първичната планова фаза.

Според информацията на компанията експертите в R&D центъра ще работят по визията съставените елементи, като вземат поради всички нужни фактори.

Досега в развойния център са наети 10 висококвалифицирани инженери, които към този момент са почнали работа по първия план на клиент на сдружението.

" До края на тази година се чака екипът да се усили до 20 и да доближи сбор от 40 чиновници в границите на 3 години. Те ще работят в няколко дисциплини, измежду които машинален дизайн, оптика, хардуер електроника, програмен продукт електроника и тестинг ", показват от " Одело България ".

" Когато намерим вярната среда във връзка с човешки капитал и поддръжка от държавното управление, вложенията ни са сполучливи. Убедени сме, че бизнесът ни в България ще бъде потребен и ще продължим да се развиваме ", разяснява президентът на групата Ахмет Байрактар.

" Търсим динамични млади експерти, които са подготвени да посрещат провокациите на автомобилния бранш и да се развиват в тази среда ", показва от своя страна изпълнителният шеф odelo Мюрсел Гюлен.
 Odelo, която избра да вложи €40 милиона в цех за фарове на Mercedes в Пловдив
Компанията, която избра да вложи €40 милиона в цех за фарове на Mercedes в Пловдив

Международният водач отваря и развоен център в София, където ще наеме 40 инженери

Отварянето на R&D центъра в София е част от оповестената през предходната година инвестиция от 40 милиона евро на българския пазар. През 2018 година стана ясно, че odelo ще открие индустриална база в Пловдив като част от " Тракия икономическа зона ", в която ще се вършат стопове за Mercedes.

Odelo е водещ снабдител на автомобилни светлини, работещ за най-големите производители на коли като Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Toyota и други. Компанията има фабрики в Германия, Словения, Турция и Китай, както и развойни центрове в Щутгарт и Бурса, а общият брой чиновници надвишава 4 000.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР