Ключът към икономическия растеж е увеличаването на производителността на хората

...
Ключът към икономическия растеж е увеличаването на производителността на хората
Коментари Харесай

Икономист: Има неефективно действаща държава, която изземва огромен ресурс от хората

Ключът към икономическия напредък е увеличението на продуктивността на хората и прецизирането на обществените разноски, съобщи икономистът Георги Ганев в предаването „ Лице в лице” по btv.

По думите му сега има неефективно настояща страна, която взема ресурса от хората и го разпределя сред близки до властта компании. „ На това би трябвало да се постави край. Трябва да спрем да плащаме налог „ Олигархия”, безапелационен бе Ганев.

„ Има неефективно настояща страна, която изземва голям запас от хората, и го разпилява без да има социална изгода за това, без да има същински напредък – просто го насочва по джобовете на близки хора от съответни обръчи. Там ресурсът изчезва, без обществото да има изгода от него. Идеята е навръх това да бъде комплициран край”, сподели Георги Ганев.

Номер едно в предлагането на икономиста за нова визия за развиване на България е по-малко харчене, само че доста по-ефективно от страна на страната – тъй че да публичният резултат от държавните разноски да е по-добър, само че с по-малко пари.

Намаление на данъчните взимане от жителите и компаниите, тъй че да имат повече запас, предлага още Георги Ганев. По думите му значимо е и предлагането за промяна в ръководството на държавните компании.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР