Клуж е първият окръг в Румъния, който въвежда наблюдение с

...
Клуж е първият окръг в Румъния, който въвежда наблюдение с
Коментари Харесай

В румънския окръг Клуж следят с дронове дали се спазват мерките за изолация

Клуж е първият окръг в Румъния, който вкарва наблюдаване с дронове на спазването на наложените ограничения за обществена изолираност в границите на битката против разпространяването на ковид, оповестява уеб сайтът Зиаре, предава Българска телеграфна агенция.

Съобщението беше направено през днешния ден от префектурата на Клуж, която прецизира, че по този метод ще бъде обезпечено по-стриктно наблюдаване на спазването на наложените от управляващите правила. Подобни ограничения са употребявани в Италия, Франция и Испания, отбелязва уеб сайтът.

Дроновете ще летят над градската зона в интервала сред 7 и 20 часа и ще събират информация за спазването изискванията за овакантяване на жилището, на карантина или домашна изолираност, за скупчването на хора в избрани зони като паркове, аграрни пазари, входове или паркиниги на супермаркети и други. Зоните на наблюдаване ще бъдат определяни всекидневно.

" Популяризирането на сходни способи за инспекция и деяние посредством потреблението на съвременни технологии има за цел да изпрати на популацията твърдо обръщение за обезкуражаване на неспазването на наредбите ", се показва в известие на префектурата.

В окръг Клуж са доказани 91 случая на ковид, 547 души са в карантина, а 1200 са в изолираност в домашни условия. Броят на инфектираните е повишен с 13 души през последното денонощие, заяви префектът Мирча Абрудян, представен от Аджерпрес.

Броят на инфектираните с ковид в Румъния доближи 5202 през днешния ден, откакто през последното денонощие бяха регистрирани 441 нови случая, заяви Групата за стратегическа връзка. Броят на жертвите доближи 229 души.

Групата показва също, че общо 1917 лица, които не са спазили изискванията на домашната изолираност, са били сложени под институционализирана карантина от влизането в действие на 21 март на военна наредба, налагаща по-строги санкции за неспазването на изолацията и карантината. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР