Клубовете в чешката хокейна Типспорт-Елит Лига написаха отворено писмо до

...
Клубовете в чешката хокейна Типспорт-Елит Лига написаха отворено писмо до
Коментари Харесай

Половин хокеен отбор в Чехия се оказа заразен с коронавирус

Клубовете в чешката хокейна Типспорт-Елит Лига написаха отворено писмо до министъра на опазването на здравето на страната Роман Примула с искане шампионата да не бъде спирано. Министърът реши да постави завършек на тренировки и мачове в хокейната лига на страната, откакто тимът Бели Тигри (Либерец) се оказа с шестима инфектирани играчи, един човек от щаба, един от масажистите и една служителка на пързалката. Но и други хора от клуба са имали леки признаци.

Няколко техни мача в началото бяха отсрочени, преди цялото състезание да бъде спряно през вчерашния ден. Въпреки отсрочените мачове, Либерец държи третото място в класирането.

" Искаме да играем, желаеме да упражняваме. Трябва да се откри вид. Миналата година сезонът завърши късно. Тогава преждевременния край фундаментално заплаши Лигата. И ще се отрази в икономическа позиция на загубите от неиграни мачове ".

" Искаме да продължим и да бъдем покрай почитателите, най-малко посредством телевизионни екрани с актуалните ограничавания на феновете, споделят клубовете в Чехия.

95 % от хокейните клубове в Чехия разчитат доста съществено на билетите, като междинната посещаемост е сред 6 и 9 хиляди души.

Финансовото им положение беше доста повлияно от пролетното блокиране на Лигата, а анулацията на плейофите беше най-лошото. Именно в елиминациите доста зали се пълнят до край и даже клубовете подвигат цените на билетите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР