Клубовете от Висшата лига отчитат рекордни приходи за сезон 2017-18,

...
Клубовете от Висшата лига отчитат рекордни приходи за сезон 2017-18,
Коментари Харесай

Висшата лига и големите пари: рекордни приходи, но и по-малка печалба

Клубовете от Висшата лига регистрират рекордни доходи за сезон 2017-18, демонстрира обичайното проучване на " Делойт ". Данните сочат общи доходи от 4.8 милиарда паунда (около 5.5 милиарда евро), което е с 6% повече по отношение на предната година.

Рекордни са и разноските за заплати, като равнището им доближава до 2.9 милиарда паунда (3.35 милиарда евро). Това е с 400 хил паунда повече от предходната година.

Скокът при заплатите се отразява на оперативната облага, която се свива с 16% до 900 млн. паунда (1.04 милиарда евро). Спад има и в облагата преди налозите - 400 млн. паунда (462.5 млн. евро), което е оттегляне от рекордните 500 млн. паунда от предходната година.

За четвърти път в последните пет сезона клубовете във Висшата лига реализират облага преди налозите. " Арсенал ", " Тотнъм " и " Ливърпул " са виновни за 75% от общата стойност на облагата. Наскоро " шпорите " и мърсисайдци минаха границата от 100 млн. паунда с рекордни за футбола резултати.

Тим Бридж от екипа на " Делойт " изяснява, че увеличението на заплатите във Висшата лига е предстоящо поради рекордните два трансферни прозореца през отчетния сезон, в които клубовете са привлекли играчи за към 1.9 милиарда паунда. Според него обаче в идващите години ще има закъснение в растежа на парите за заплати и прехвърляния, защото се чака минимално усъвършенстване на парите от телевизионните права в новия контракт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР