Клубовете от Висшата лига може да гласуват за премахване на

...
Клубовете от Висшата лига може да гласуват за премахване на
Коментари Харесай

Висшата лига обмисля да приравни трансферния прозорец с този в Европа

Клубовете от Висшата лига може да гласоподават за унищожаване на ранното затваряне на летния трансферен прозорец в Англия. Това може да се случи най-рано на 12 септември, когато е идната среща сред представители на 20-те тима в лигата.

Преди 2 години се взе решение този интервал да завършва преди началото на сезона, за да се резервира целостта на съставите. Това обаче не важи за клубовете от Европа, които могат да притеглят нови футболисти до началото на септември, в това число от Албиона.

По този метод в този момент британските тимове през тази година имаха период най-късно до 8 август да се укрепват, до момента в който сътрудниците им от останалата част на континента – до 2 септември.

Според The Times, въпросът ще бъде издигнат през идната седмица, когато ще се състои събранието на клубните президенти и ръководители. Ако тогава не се случи, идната опция ще бъде през ноември.

Смята се, че Висшата лига е неутрална по въпроса и ще одобри всяко решение. Последният път бяха нужни 14 клуба да дадат позволението си, с цел да се реализира промяната, до момента в който в този момент броя е понижена на 11.

Мениджърът на Тотнъм – Маурисио Почетино е измежду най-яростните критици на ранното затваряне на прозореца. Неговият боязън бе обвързван с възможната продажба на Кристиан Ериксен в Реал Мадрид, без опцията за привличане на негов заместител. В последна сметка датчанинът остана в Лондон, само че аржентинецът не е трансформирал мнението си:

„ Висшата лига не може да даде това преимущество на европейските клубове. Ние ще сме в неподходяща обстановка, тъй като те ще имат 20 дни повече, с цел да оперират. Мисля че бе голяма неточност от страна на лигата да разреши това. Смятам, че след 2 сезона, следвайки този модел осъзнаха, че в случай че Европа не се промени, би трябвало да се върнем и да стартираме да работим по същия метод като тях.”

Наставникът на Ливърпул – Юрген Клоп добави:

„ Не ме интересува по кое време ще затваря, само че би трябвало да е едновременно. Това беше първичната концепция. Говореха, че ще завършват преди началото на сезона. Добра концепция, само че я осъществиха единствено в Англия. В това няма смисъл. Бе положително скимване, само че не се получи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР