Клубовете от Висшата лига могат да бъдат принудени да заплатят

...
Клубовете от Висшата лига могат да бъдат принудени да заплатят
Коментари Харесай

Английските клубове бъркат здраво в джобовете си заради ТВ правата

Клубовете от Висшата лига могат да бъдат принудени да заплатят голяма такса в размер на 340 милиона паунда на локалните и интернационалните медии, държащи телевизионните права за лъчение на шампионата. Огромната сума ще би трябвало да бъде преведена, даже актуалният сезон да приключи без аудитория по стадионите.

Ръководители на 20-те клуба във Висшата лига се срещнаха в понеделник, с цел да обсъдят доиграването на шампионата. Освен това в тематика за диалог се трансформирало дали да не се изберат няколко стадиона, на които да се изиграят оставащите мачове. Много от клубните представители обаче се изразили срещу, тъй като това би било в техен ущърб.

По информация на BBC, елитните британски клубове ще би трябвало да заплатят и сумата от 340 милиона паунда. Цифрата може да стане още по-внушителна при вероятно преустановяване на сезона. Паричните средства са поискани от медиите, държащи телевизионните права за лъчение на Висшата лига. Причините да изискат такава наказателна клауза е фактът, че мачовете от Висшата лига няма да се изиграят по плануваната стратегия. Другата причина е, че вероятно по стадионите няма да участва аудитория.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР