Клубовете от Висшата лига гласуваха да върнат предишната продължителност на

...
Клубовете от Висшата лига гласуваха да върнат предишната продължителност на
Коментари Харесай

Удължиха летния трансферен прозорец във Висшата лига

Клубовете от Висшата лига гласоподаваха да върнат предходната дълготрайност на летния трансферен прозорец и той още веднъж ще затваря в края на август или началото на септември. В последните две години прозорецът затваряше по-рано и клубовете можеха да вършат входящи прехвърляния до един ден преди началото на новия сезон във Висшата лига първоначално или средата на август. Това обаче поставяше тимовете в неподходяща позиция по отношение на останалите клубове от Европа, които можеха да купуват футболисти от Висшата лига, без локалните клубове по-късно да имат опция да привлекат техни заместници.

“Трансферният прозорец през 2020 ще затвори на 1 септември в 16:00 часа локално време. Клубовете се съгласиха на тази дата, откакто дълго време обсъждаха тематиката ”, оповестиха от Висшата лига. Новият изпълнителен шеф на шампионата Ричард Мастърс разкри, че е имало и друга причина за връщането на остарялата дълготрайност на трансферния прозорец. “Една от аргументите е, че имиграционната система ще се промени и това може да е последният прозорец, в който свободата на придвижване към момента ще е в деяние, тъй че клубовете ще могат да се възползват от по-дълъг прозорец, с цел да употребяват до дъно тази опция ”, изясни Мастърс.

На днешната среща на клубовете от Висшата лига и управлението на шампионата бе решено новият сезон да стартира на 8 август.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР