Клубовете от Серия А обсъдиха план за създаване на медиен

...
Клубовете от Серия А обсъдиха план за създаване на медиен
Коментари Харесай

Клубовете от Серия А обсъдиха планове за създаване на медиен отдел

Клубовете от Серия " А " разискаха проект за основаване на медиен отдел - ход, който може да докара до повече външни вложители в основния бизнес на футболната лига. 

Серия " А ", която разчита на телевизионните права за повече от половината от приходите си, изостава от британската Висша лига и другите огромни шампионати в Европа във връзка с облагата. 

Клубовете от Серия " А " разискаха проекти за основаване на медиен отдел на закрита среща в петък, сподели президентът на лигата Лоренцо Казини. 

" До края на ноември ще решим дали да продължим плана за медийно звено или да създадем нещо друго ", добави той. 

Испанската Ла Лига и френската Лига 1 подписаха покупко-продажби за продажба на част от медийния си бизнес с частни капиталови фондове, с цел да поддържат вложенията, откакто пандемията от ковид засегна мощно финансите на клубовете. Германската Бундеслига също обмисля да последва този образец. 

Базираната в Ню Йорк " Searchlight Capital ", както и група от фондове, ръководени от " Carlyle ", показаха прелиминарен интерес към закупуването на правата за лъчение на мачовете от италианското футболно състезание. 

Съгласно съществуващите контракти, Серия " А " печели към 1.2 милиарда евро на сезон от продажбата на телевизионни права.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР