Клубовете от Премиър лийг са получили протокол в размер на

...
Клубовете от Премиър лийг са получили протокол в размер на
Коментари Харесай

Играчите от Премиър лийг ще тренират с маски, ясен е протоколът

Клубовете от Премиър лийг са получили протокол в размер на 7 страници, в който детайлно се изясняват защитните ограничения, при които тимовете ще възобновят груповите тренировки. Някой клубове като Арсенал и Тотнъм към този момент отвориха базите си и играчите упражняват разграничени, само че в средата на май би трябвало да рестартират и груповите занимания.

От документа излиза наяве, че футболистите ще би трябвало да носят маски от самото начало, което прекарват на подготвителното игрище. 48 часа преди подновяването на груповите занимания всички играчи и треньори ще бъдат тествани за COVID-19, както и за евентуални респираторни проблеми. Цялата екипировка, флагчетата на корнерите, конусите и вратите ще бъдат дезинфекцирани преди и след всяка подготовка.

Играчите ще паркират колите си през три места. Масажи няма да се вършат, в случай че не са предписани от клубния доктор. В началото футболистите ще се събират на дребни групи от по петима и по този начин ще упражняват 75 минути, след което ще имат 1/4 час отмора. Плюенето на подготвителното игрище е безусловно неразрешено, а играчите ще могат да вървят до тоалетна единствено в съответната постройка въз основата.
Това гласят главните състояние в протокола за възобновяване на тренировки, който ще бъде утвърден по време на срещата сред клубовете в петък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР