Клубовете от Първа и Втора лига гласуваха в полза на

...
Клубовете от Първа и Втора лига гласуваха в полза на
Коментари Харесай

Въвеждат таван на заплатите в долните дивизии в Англия

Клубовете от Първа и Втора лига гласоподаваха в интерес на въвеждането на таван на заплатите, заяви Английската футболна лига.

В Първа лига, третото равнище на футбола в Англия, оптималният размер на годишните хонорари за играчите ще бъде 2,5 милиона лири, до момента в който в Лига 2 таванът е заложен на 1,5.

Таванът въпреки всичко остава конвенционален, като той ще включва съществени заплати, налози, бонуси, възнаграждения на сътрудници, имиджови права и други разноски, само че изключва заплащания, свързани с класирания напред за купите или продобиване на промоция. Освен това всички доходи, генерирани от отдаване на играчи чартърен, ще бъдат приспаднати от изчисленията на клубовете.

BREAKING: League One and League Two clubs have voted in favour of introducing salary caps.
— Sky Sports News (@SkySportsNews) August 7, 2020
С въвеждането на тавана на заплатите Английската футболна лига се надява да помогне на клубовете, огромна част от които изпитват съществени компликации поради прибързано преустановяване на шампионата и провеждането на мачове пред празни трибуни.

От Английската футболна лига прибавиха, че към момента не престават диалозите за въвеждане на таван на заплатите и за клубовете от Чемпиъншип.
Снимки: ©Getty Images

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР