Клубовете от германския футболен елит похарчиха рекордните 699.5 милиона евро

...
Клубовете от германския футболен елит похарчиха рекордните 699.5 милиона евро
Коментари Харесай

Рекордно лято за Бундеслигата

Клубовете от немския футболен хайлайф похарчиха рекордните 699.5 милиона евро за нови попълнения през сегашния летен трансферен прозорец, който затваря по-късно през днешния ден, оповестява ДПА.

С това е усъвършенстван досегашният върхов резултат от 577 милиона от средата на 2017 година. Сумата не включва заплащанията за футболисти чартърен, както и възможни спомагателни заплащания от заложени в договорите на играчите бонуси.

18-е тима от първа Бундеслига закупиха общо 156 играчи, а други 26 бяха привлечени като преотстъпени. В същото време клубовете от немския хайлайф продадоха футболисти на обща стойност 657 милиона евро през това лято.

Най-много за прехвърляния похарчиха Борусия Дортмунд със 137 милиона евро и първенецът Байерн Мюнхен със 130 милиона евро. В другата прекаленост е новакът Падерборн, който даде единствено 150 хиляди евро за нови попълнения.

Айнтрахт Франкфурт е с най-големи доходи от продажба на играчи в размер на 141.5 милиона евро, следван от Борусия Дортмунд със 130.5 милиона евро. Вердер Бремен и новакът Юнион Берлин пък не продадоха нито един състезател.

Най-скъп входящ трансфер е Люка Ернандес, който мина от Атлетико Мадрид в Байерн за рекордните в историята на Бундеслигата 80 милиона евро. От изходящите покупко-продажби Айнтрахт е на върха с получените 60 милиона евро от Реал Мадрид за Лука Йович.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР