Клубовете от английската футболна Висша лига обмислят варианта да доиграят

...
Клубовете от английската футболна Висша лига обмислят варианта да доиграят
Коментари Харесай

Английската Висша лига: Доиграване на сезона на неутален терен и в изолация?

Клубовете от британската футболна Висша лига обмислят разновидността да доиграят сезона на безпристрастен терен без аудитория, оповестява локалната преса.

Кампанията сега е спряна до края на април поради пандемията от ковид, само че бързото разпространяване на болестта на Острова и дългия карантинен интервал по всяка възможност ще наложат удължаването на този период, а съществува и сериозен риск сезонът изобщо да не бъде завършен, в случай че се чака преодоляването на обстановката.

Идеята е тимовете да бъдат събрани и изолирани от останалия свят в лагерна конюнктура в някоя област в Англия и да изиграят срещите между тях на един или два стадиона с минимално ангажиране на външни лица по организацията на мачовете и телевизионното им лъчение.

Това е една от концепциите, които управленията на тимовете обмислят, като те ще се съберат още веднъж на видеоконферентна среща в петък, когато ще обсъдят другите вероятни сюжети.

Клубовете желаят да довършат сезона, тъй като са застрашени от сериозен финансов удар при прибързано преустановяване на акцията, което може да им коства към 750 милиона лири поради неустойки от телевизионните права.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР