Клубовете на Зонта в България са в разгара на кампанията

...
Клубовете на Зонта в България са в разгара на кампанията
Коментари Харесай

В разгара на кампанията „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пола“

Клубовете на Зонта в България са в разгара на акцията „ 16 дни на активизъм против насилието, учредено на пола “, която стартира с флашмоб на 25 ноември 2022.

 

Клубовете на Ареа 05, Дистрикт 30, Зонта Интернешънъл в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Велико Търново и Русе се сплотиха в самодейността за флаш моб под наслов „ В ритъма на танца и хванати за ръце - Зонта споделя НЕ на насилието над дами и девойки “.

 

Флашмобът в София се организира пред НДК и бе проведен от Зонта клуб София и подсилен от Столична община и Зонта клуб Света София! В него взеха присъединяване разнообразни танцови сформира, жители, членове и симпатизанти на Зонта.

 

Въпреки смразяващия вятър участниците демонстрираха своите ангажираност и отдаденост на идеята и показаха своя митинг посредством своя гений и силата на българския национален танц, заявявайки изрично „ НЕ “ на насилието над дами и девойки.

 

Зонта клуб София изрича своите специфични благодарности на:
Ръководството и учениците от Националното учебно заведение по танцово изкуство, както и на техния началник Кристина ПановаТанцов състав към Двореца на децата „ Бъдниче “ с ръководители Маргарита Карчина и Марек ДяковТанцов състав към Двореца на децата „ Изворче “ с началник Симона АндоноваТанцов състав „ Жар “Танцов състав „ Игриво Свогенско “Учениците от Национална професионална гимназия по полиграфия и снимка (НПГПФ), които участваха и снимаха събитието, както и на шефа на гимназията - Цветанка Апостолова Зонта клуб София благодари и на всички публицисти, които отразиха и участваха на събитието!
Зонта Интернешънъл е водеща интернационална организация от експерти, работещи за овластяването на дамите по света посредством работа и покровителство. Първият клуб на Зонта е основан в Бъфало, Ню Йорк, през ноември 1919 година и през днешния ден членовете на организацията са повече от 30 000 в 66 страни.

 

Зонта има общоприет съвещателен статут в Обединените народи и статут на участник в Съвета на Европа. Ареа 05, Дистрикт 30 e част от Зонта Интернешънъл и сплотява 11 клуба на интернационалната организация в България и Румъния. Зонта Клуб София е първият клуб на организацията в България, основан през 1995 година в София.

www.zonta.org
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР