Клубни атрибути на Левски и различни експонати, свързани с България,

...
Клубни атрибути на Левски и различни експонати, свързани с България,
Коментари Харесай

Предмети с марката Левски станаха част от белгийски музей

Клубни атрибути на Левски и разнообразни експонати, свързани с България, са към този момент част от белгийски музей. Колекцията е била владеене на известния последовател на Аалст и „ сините “ Ив Янсенс, който умря при започване на годината. Едва в този момент обаче фамилията му е съумяло да извърши посмъртното му предпочитание - събираните от него предмети да намерят място в градския музей, разгласи едно от най-тиражираните издания в Белгия „ Хет лааст нюз “.

„ Колекцията е много разнообразна. Една част от нея ще откри място в градския списък, където даже ще бъде качена и в цифров формат “, оповестиха от градската администрация на Аалст.

„ Много клубове в елита на страната нямат толкоз неща от историята си, колкото Янсенс е събрал за локалния Аалст “, разгласи известният състезателен публицист Рубен ван Гухт.

„ С огромно наслаждение и почитание одобряваме тази завладяваща сбирка на починалия Ив Янсенс. Аалс е част от историята на нашия град повече от 100 години. За хиляди поданици тези части от клубната история са свързани с персонални истории и прекарвания. Цялата тази документи, екипи на тимове, билети за мачове и какво ли не обвързвано с тях, са скъпи неща “, оповестиха още от управата на белгийското градче, чийто локален отбор има единствено един триумф в Европа - този над Левски. Именно това обаче е повода Янсенс вечно да се врече в обич и към 26-кратните първенци на България.

„ Всичко стартира с няколко билета за мачове. Впоследствие сбирката изпълни цяла стая. Щастливи сме, тъй като за нейното събиране му помагаха и ентусиасти на двата клуба. Освен това той събираше и атрибути на някогашни играчи по интернет. Радваме се, че всичко това ще бъде част от историята на Аалст и всеки един гражданин ще може да се допре до тях и да научи нещо “, разясниха от фамилията на Янсенс, което се стяга да продължи неговата традиция и възнамерява да пристигна у нас през идващото лято, с цел да посети „ Герена “, както и други игрища, където е гледал мачове Ив.

Четете още в днешния брой на "Мач Телеграф ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР