Клубът на супербогатите расте - също както и притежаваните от

...
Клубът на супербогатите расте - също както и притежаваните от
Коментари Харесай

Милиардерите стават все повече и все по-богати

Клубът на супербогатите пораства - също както и притежаваните от тях благосъстояния. Китай е с най-вече милиардери в света, сочи настоящо изследване на швейцарската банка UBS.

Процъфтяващата търговия с акции, непрекъснато покачващите се цени на недвижимите парцели и икономическият напредък са главните причини богатството на най-богатите хора в света да доближи до рекордните 8, 9 трилиона щатски $ през 2017 година - растеж от 19 %. Това се споделя в неотдавна оповестено изследване на консултантската компания PwC и на швейцарската банка UBS. 

Милиардерите в света стават все повече и все по-богати. И все пак към този момент броя им остава обозрима: общо 2 158 мъже и дами си разпределят това голямо благосъстояние, което е повече от два пъти по-голямо от целия Брутният вътрешен продукт на Германия - страната с най-мощната  стопанска система в Европа (3,3 трилиона евро през 2017). Казано другояче, приблизително на човек от клуба на супербогаташите се падат по 4,1 милиарда $.

Най-вече в Китай замогването е устойчива наклонност от години. Богатството на най-заможните китайци през 2017 година се е нараснало с цели 39 % и е достигнало 1,12 трилиона $. Това значи, че китайските супербогаташи са и най-големите печеливши от световния стопански растеж. Според изследването, в Китай живеят 373 милиардера - с 55 повече, в сравнение с миналата година. Средностатистическият непристойно богат китаец е на възраст от 55 години, т.е. много по-млад от междинната възраст на милиардерите в останалата част на света (64 години).

Как е в Германия?

Германските милиардери също са се нараснали за последната една година: броят им е повишен от 117 на 123-ма души. Това съставлява растеж от 5 % - най-високият в Европа, където всеки пети милиардер живее в Германия.-->

" Много от милиардерите са сполучливи бизнесмени, а в Германия това дори е от генерации ", споделя Максимилиан Кункел, основен пълководец в отдела за ръководство на положението в UBS-Германия. Най-успешни са дейностите  в няколко области: ползване, търговия на дребно, недвижими парцели и биотехнологии, добавя той.

Според класацията на " Manager Magazins " най-богатите германци са крупните акционери в BMW Щефан Квант и Сузане Клатен с хипотетично насъбрано богаство за 34 милиарда евро. Двамата, които са брат и сестра, имат 47 % от акциите на автомобилния тръст от Бавария. Само техните дялове в BMW са им донесли през предходната година дял от 1,1 милиарда евро.

Проучването обрисува следната наклонност:  от ден на ден хора съумяват да влязат в клуба на милиардерите със лични сили - с помощта на някаква добра бизнес-идея. Цифрите го удостоверяват: от общо 323-ма души, които през 2017 година са съумели да влязат в клуба на супербогаташите, 199 са така наречените селфмейд милиардери. А от тях цели 89 души са китайци.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР