Клубът на пътешественика продължава своите събитие от рубриката ЕКО Бюлетин,

...
Клубът на пътешественика продължава своите събитие от рубриката ЕКО Бюлетин,
Коментари Харесай

Какви са ползите от "Натура 2000" ще обсъждат граждани днес

Клубът на пътешественика продължава своите събитие от рубриката " ЕКО Бюлетин ", като през днешния ден събитието е отдадено на връзката сред опазването на най-редките типове и просперитета на хората. От 7 вечерта (виж събитието във фейсбук тук) Елена Стоева от Зелени Балкани ще показа с 10 образеца за връзката сред опазената природа и по-устойчивия бизнес на локалните хора.

Елена Стоева е началник на план " Натура 2000 в България – Нови хоризонти " на сдружението " Зелени Балкани ". Събитието през днешния ден ще бъде подкрепено както от този план, финансиран по европейската стратегия Лайф, по този начин и от интернационалния план с 5 колегата на Асоциацията на парковете в България, който под заглавието " Бъдещи природозащитници " образова младежи, искащи да се осъществят като експерти по ръководство, проучване и запазване на естествените запаси.

Освен презентация, събитието ще включва и полемика като част от въпросите ще бъдат:

- Как България взе участие в най-голямата координирана самодейност за запазване на биоразнообразието в света – Европейската eкологична мрежа НАТУРА 2000?

- Кои страни са " съкровищниците на Европа " за биоразнообразие и измежду тях ли е България?

- Какви са съответните природозащитни действия в България, които спомагат за опаването на едни от най-редките типове в Европа – прилепите, делфините, червеногушата гъска, брадатият лешояд, белошипата ветрушка, ловният сокол, белоглавият лешояд, царският орел, дребният корморан и гривестата рибарка?

- Имат ли хората изгода от непокътнатите редки типове?

- Как всеки от нас може да взе участие и да способства за тяхното оцеляване и запазване?

- Защо неналичието на информация или дезинформацията могат да станат причина за изгубване на типовете и по какъв начин екипа на Зелени Балкани?

Всичко, което би трябвало да знаете за: НАТУРА 2000 в България (99)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР