Клубът на легендарните покойници, останали завинаги на 27, тези дни

...
Клубът на легендарните покойници, останали завинаги на 27, тези дни
Коментари Харесай

Възраст за умиране

Клубът на именитите покойници , останали вечно на 27, тези дни събира музикалните почитатели на концерт и в Кьолн. Джими, Джанис, Ейми и останалите " възкръсват " с паметните си части.

Те са извънредно надарени музиканти, записали вечно имената си в музикалната история. Свързва ги още едно събитие - всички умират при трагични условия на 27-годишна възраст. Днес ви припомняме легендите от злочестия “Клуб 27 ”.

Русият ангел от Стоунс

Той е открит неподвижен на 3 юли 1969 година в басейна на своето имение в Хартфилд, Съсекс. Тогава Брайън Джоунс , един от създателите на бандата “Ролинг Стоунс ”, е единствено на 27 години. Открит е да лежи неподвижно на дъното на басейна си, а формалната причина за гибелта е " удавяне под въздействие на алкохол и опиати ". Въпреки това слуховете, че музикантът е бил погубен, не престават и до през днешния ден.

Магическата китара

Джими Хендрикс се придвижва в небесните селения на 18 септември 1970 - също на 27 години. Според отчета от аутопсията, причина за гибелта е “вдишване на повърнато под въздействието на алкохол или упойващи субстанции. "
 Джими Хендрикс Gettyimages-->
" Бялата негърка " и апокалиптикът от " Доорс "

Няколко седмици по-късно, на 4 октомври 1970 година, Джанис Джоплин също се причислява към трагичния лист. Тя умира на 27 години от свръхдоза хероин. След 9 месеца, на 3 юли 1971, на оня свят се придвижва и 27-годишният Джим Морисън. Намерен е мъртъв в Парижкия си апартамент и защото проверяващите не откриват следи от принуждение, се допуска, че гибелта му е настъпила в резултат на сърдечен удар, неофициалната версия е приложимост на опиати.
 Джанис Джоплин Gettyimages
Фронтменът на " Нирвана " и Ейми Уайнхаус

На 5 април 1994 година фронтменът на “Нирвана ” Кърт Кобейн самичък поставя завършек на живота си с един патрон в главата. И той е на 27 години, също както неповторимата Ейми Уайнхаус , открита бездиханна на 23 юли 2011 година в Лондон. В тялото ѝ са установени 4,16 промила алкохол и опиати.
 Ейми Уайнхаус Gettyimages
Загадка няма - просто са злоупотребявали

Дотук описът с имена на известни поп и рок-музиканти, напуснали земния си път на нежната възраст от 27 години, наброява общо 45 души. Само няколко от тях са намерили гибелта си в резултат на заболяване, а аргументите за кончината на останалите варират от самоубийство до най-разнообразни произшествия. Днес всички те са членове на фамозния и тайнствен „ Клуб 27 “. Съществуват многочислени теории и конспирации, за какво точно на тази възраст умират редица известни персони. Засега най-логичното и рационално пояснение остава изказванието, че 27 е пределната възраст, до която организмът може да издържи, в случай че е подложен на систематично невъздържание с алкохол и опиати.

  “Легендите в никакъв случай не умират ”

Тази година измежду акцентите в програмата на музикалните фестивали в Германия е точно спектакълът “Легендите в никакъв случай не умират ”, който след Цюрих и други европейски градове, ще бъде показан и в Кьолн. Режисьорът Тоби Гуу е създател на концепцията, в която 13 музиканти влизат в облиците на Джими Хендрикс, Кърт Кобейн, Джанис Джоплин, Брайън Джонсън, Джим Морисън и Ейми Уайнхаус. С това грандиозно шоу създателите се стремят да напомнят на публиката не с горест, а с наслада и съпричастие музиката на незабравимите персони от “Клуб 27 ”. Феновете ще могат да чуят обичаните си части, измежду които " Paint it black " (Роулинг стоунс), " Voodoo Child " (Хендрикс), " Piece of my Heart " (Джоплин), " Smells Like Teen Spirit " (Нирвана) и " Back to Black " (Уайнхаус).

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР