Клубът на жените в парламента на Черна гора ще инициира

...
Клубът на жените в парламента на Черна гора ще инициира
Коментари Харесай

Бракът да бъде незаконен за лица под 18 години в Черна гора


Клубът на дамите в Народното събрание на Черна гора ще инициира незабавно промени в нормативната уредба, които публично ще създадат невъзможни браковете сред малолетни, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на прессъобщение на Народното събрание.

Съпредседателките на Женския клуб Бранка Бошняк и Весна Павичевич се срещнаха с районния консултант по въпросите на половете на УНИЦЕФ за района на Европа и Централна Азия Шиба Харма, ръководителя на офиса на УНИЦЕФ в Черна гора Хуан Сантандер и неговите сътрудници.

„ Наясно сме, че браковете сред малолетни измежду ромското население са доста комплициран проблем и че под прикритието на хипотетична традиция се прави трафик на хора “, сподели Бошняк.

Харма сподели, че възбраната на детските бракове и смяната на обществените правила ще оказват помощ на страната да понижи насилието и бедността и да форсира общественото и икономическо развиване.

Сантандер сподели, че детските бракове са форма на нарушаване на човешките права, като добави, че би трябвало да се поддържат здравословното детство и образованието на всяко момиче и момче.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР