Клуб по спортни танци Асеновец се изправя срещу апатията у

Клуб по спортни танци Асеновец се изправя срещу апатията у ...

С флашмоб Сметосъбирач и конкурс Нещотърсач танцов клуб бори апатията при децата.

Клуб по спортни танци "Асеновец" се изправя срещу апатията у млади и възрастни в Асеновград. Част от дейностите, които предстои да бъдат реализирани, са флашмоб "Сметосъбирач" - събитие, което ще се случи внезапно. "Точно затова не можем да посочим конкретни дейности, защото, ако се разпространи кога и къде ще се състои, тогава няма да е спонтанно събитие и няма да се получи желаният резултат", обясни за Actualno.com председателят на Клуб по спортни танци "Асеновец" - Дойка Апостолова. Тя издаде в аванс, че друго от предвидените мероприятия е конкурс "Нещотърсач".
Ще бъде отбелязан и "Световен ден на поздравите". По повод Международния ден на младежта ще бъде организиран и уъркшоп по танци. Ще се провеждат и срещи и тренинги за личностно развитие на потребителите, с цел най-вече рационалното ползване на свободното време. "Вече с изследвания е доказано, че апатията е негативно явление. То е такова състояние, срещу което спортните танци могат да се борят ефективно. Надяваме се този проект да привлече повече хора и това, което правим, да бъде разпространено. Защото, ако някой се научи да общува като кавалер или съответно - дама, то той несъмнено ще започне да изисква това и от останалите около себе си. Така ще се рефлектира върху много хора, без дори те да подозират", уточни Апостолова.
Тя бе категорична, че с младите хора не се работи достатъчно. И често се случва, когато попиташ дете за какво мечтае или какво иска да постигне, то да отговори с "не знам". Проектът "Спорт срещу апатията" цели подрастващите да бъдат насочени да осъзнаят и опознаят себе си, за да не се поддават на многобройните житейски зависимости. "Децата ходят на училище, общуват у дома как е минал денят им, но какво се случва със свободното им време никой няма никаква представа", смята Дойка Апостолова.
Затова идеята на проекта е да бъдат научени подрастващите сами да раждат идеите си, да имат интереси и стремежи. Не се търси масовост, но колкото повече хора се включат в различните мероприятия, толкова по-добре. А резултатът от реализираните дейности по проекта "ще покаже какво всъщност се случва в нашето общество". За подпомагане реализирането на проектното предложение Общински съвет-Асеновград отпусна 2 500 лева на Клуб по спортни танци "Асеновец".
Междувременно, около 500 танцьори пристигнаха в града през изминалия уикенд, за да участват в състезанията по спортни танци от Държавното лично отборно първенство, в конкурса "Изгряващи звезди" и в Националния турнир за Купа „Асеновград”. Събитието се състоя по повод Световния ден на танца, 29-ти април и премина под патронажа на кмета на общината - доктор Емил Караиванов. Състезателите, които се включиха, бяха танцьори в различни възрастови групи от цялата страна.

Източник: actualno.com