Клошари са се настанили в изоставен автомобил пред жилищен блок

...
Клошари са се настанили в изоставен автомобил пред жилищен блок
Коментари Харесай

Боляри пропищяха от клошари, превзели изгнил Форд в центъра на Търново

Клошари са се настанили в зарязан автомобил пред жилищен блок на ул. " Никола Габровски " в централната част на Велико Търново, на метри от постройката на пожарната. Несретниците към този момент година и половина тормозят жителите на кооперацията. Бездомниците са се настанили в остарял " Форд Фиеста ", който стои пред блока повече от 6 години.

" През деня бездомниците ровят из контейнерите, а вечер се прибират и мъкнат отпадъци. Трима мъже нощем се тъпчат в автомобила, в който са намерили заслон. За тоалетна обаче употребяват пространството под терасите на жилищата и пред входната врата на блока. Районът е посипан с боклуци и фекалии и се носи неописуема воня. Страхуваме се да не избухне болест ", описват пострадали търновци.
свързани новини2622преди 8 часа
" Миналата вечер разстилам на терасата и виждам - единият се съблякъл гол и уринира до терасата ми. Това е безсрамие. Няма мощ, която да ги изгони от региона ", жалва се жена от блока.

Негодуващите споделят пред " Борбабг ", че неведнъж са подали тъжби до Общинската администрация и полицията.

" Идват служителите на реда, подреждат на клошарите: " Махайте се отсам! " и си отпътуват. Бездомниците обаче не реагират. Готови сме да платим за репатрирането на грохналия автомобил, който е прогнил, ръждясал и без гуми. Настояхме пред Общината да махнат остарялата кола, само че те споделиха, че това е ангажимент на Община Горна Оряховица. Занимавахме и кметската администрация на железничарския град, само че оттова пък се оправдаха, че возилото е запорирано от частен правосъден реализатор по изпълнително правосъдно дело, и ни беше неразрешено да я пипаме ", споделиха жителите на блока.

По думите им клошарите, които населяват трошката, нощем пушат вътре и има заплаха да се възпламенят. Освен това пият алкохол, напиват се и неведнъж сред тях избухват люти кавги и се стига даже до побоища.

" Не можем да си пуснем децата да играят пред блока. Газим из отпадъци. Принудени сме да поносим ужасна бедност, макар че почтително си плащаме налозите ", гневят се живущите в региона.

Репортер потърси коментар от прокуратурата, само че от държавното обвиняване обявиха, че действието на несретниците не може да се пояснява като закононарушение и няма по какъв начин да реагират по случая. " Трябва ли да се разиграе покруса, с цел да може институциите да вземат ограничения? ", питат възмутени търновци.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР