Клонирането все още ни звучи страшно, въпреки че не е

...
Клонирането все още ни звучи страшно, въпреки че не е
Коментари Харесай

Защо китайците клонират болни маймуни

Клонирането към момента ни звучи ужасно, макар че не е от през вчерашния ден и през днешния ден. След овцата Доли, предходната година китайски учени клонираха сполучливо две маймуни, употребявайки същата технология.

А в края на януари 2019 година идва и новината за следващия теоретичен пробив, който одобряваме със смесени усеща . Действието се развива в шанхайския Институт по неврология към Китайската академия на науките.

Петте макака са клонирани от учените посредством кожни кафези (фибробласти). Донорът на тези кафези е мъжки субект, чиито гени са изменени, с цел да се провокират нервно разтройство и разстройства в съня.
 Снимка 402470

Така на дребните маймунки също са предадени гени, виновни за депресивни разтройства, безпокойствие и даже шизофрения . Чрез основаването на примати с идентични гени и признаци китайските учени гонят пробив в проучването и лекуването на разнообразни заболявания - от психологични до онкологични болести.

Ще се следи и по какъв начин биологичният часовник и неговите цикли въздействат на здравето ни. А клонираните маймуни към този момент демонстрират признаци на нервни и психологични разтройства и се чака напълно скоро да стартират тестванията.
 Маймуните, които живеят в Каменната епоха
Маймуните, които живеят в Каменната епоха

Приликите не са инцидентни

Новината от китайските учени без особена изненада провокира необятна полемика до каква степен е задоволително сходно генно модицифиране. От Китайската академия на науките са безапелационни, че технологията за клониране, която употребяват, е под непоколебим надзор, и няма по какъв начин да се употребява за цели, разнообразни от техните - изцяло проучвателен и за положителното на човечеството, написа Independent.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР