Клонът на банка "Алианц” в новата част на Несебър е

...
Клонът на банка "Алианц” в новата част на Несебър е
Коментари Харесай

Над 200 000 лв. са откраднатите пари в Несебър

Клонът на банка "Алианц” в новата част на Несебър е ограбен по обикновен метод, с който биха се справили и начинаещи в специалността касоразбивачи, а плячката на крадците е над 200 000 лв..

Това разкри Флагман.бг от собствен източник, осведомен с ситуацията след огледа в партера на жилищната постройка на ул. „ Иван Вазов” 14. По изцяло еднакъв метод същото помещение на същата банка е било ограбено тъкмо преди 2 години, само че тогава в касата му имало почти 5 хиляди лв. и шумотевицата към следствието бързо стихнала.

Ударът е изработен в нощта против петък. В четвъртък управлението на клона получило поръчка от двама предприемачи, че ще теглят огромни суми в брой от банковите си сметки. За това същият ден в трезора са постъпили 200 хиляди лв. – част от сумата е в евро. Разбивачите този път са знаели, че няма да си изгубят времето.

Откриват се следи на двама души, работили извънредно тихо в тихия квартал. Те счупили прозореца на компанията за недвижими парцели откъм задната част на жилищната постройка и влезнали през него. Има ли са изясненост, че стената сред компанията и банката е от итонгови тухли и са ги рязали безусловно по вярна правоъгълна форма – с трион.

Касата в помещението е била заварена за пода и се е наложило да я взривят. След което са се измъкнали със относително солидната плячка.

Живеещите в постройката, както и проверяващите са изумени от държанието на частните банкери от "Алианц”. Точно преди 2 години, отново в разгара на сезона, същият офис е обран по еднакъв метод, само че очевидно управлението не си е направило труда да вземе по-сериозни охранителни ограничения за активите си.

Възможно е нощните "клиенти " на финансовата институция и този път да са същите, само че към този момент с предварителна информация за наличната шестцифрена сума.

Районът е жилищен и в близост е безшумно – изключително след възбраната на вицепремиера Валери Симеонов да се пускат озвучителни уредби след 23 часа.

"Това е жилищен комплекс „ Младост”, в близост нямаме гърмящи кръчми и не знам по какъв начин въобще нищо не сме чули от събарянето на стената – никакъв екот или осцилация, вътре е имало и взломяване на металната каса. Никой от нас нищо не е дочул”, недоумяват хората от постройката.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР