Клисура. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в Клисура

...
Клисура. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в Клисура
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в Клисура в тържественото честване на 142-та годишнина от Априлското въстание

Клисура. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева взе участие в Клисура в тържественото честване на 142-та годишнина от Априлското въстание, оповестяват от пресцентъра на Народното събрание . Тя участва на зарята-проверка на пл. „ 20-ти април “, одобри строя и поздрави почетните роти на Българската войска.
В словото си Цвета Караянчева приветства клисурци за това, че всяка година провеждат празнувания, както и участниците във възстановката за тяхната безрезервност в оказването на респект към героите на величавите и трагични събития от април 1876 година По думите й през днешния ден Клисура е красива, почтена, съхранила паметта на починалите, Клисура, която няма да разреши подвигът да изтлее в забвение.
" Прави сте, клисурци, да изпитвате същинска горделивост ", обърна се Цвета Караянчева към събралите се хора. " И освен поради предишното, освен за това, че сте наследници на великани, а и поради сегашното, поради опазената родова памет, поради това, че с помощта на хора като вас подвигът на въстаниците живее и ще живее ", акцентира тя. Според нея клисурци не престават да дават образец за единение, за устрема ни да бъдем мощен и почитан народ.
Цвета Караянчева означи, че след Освобождението признателна България 30 години събира дарения, с цел да може да издигне тук най-достойния монумент на саможертвата на клисурци и този монумент е Читалището. " То е знак на духа, просвещението и културата и нашите предци са знаели, че тъкмо подобен знак заслужава Клисура ", добави тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР