Клишето за футболистите гласи, че всички си падат по скъпите

...
Клишето за футболистите гласи, че всички си падат по скъпите
Коментари Харесай

Футболистът, който призна, че е гей

Клишето за футболистите гласи, че всички си падат по скъпите придобивки, бързите коли и красивите дами.

Е, Томас Бийти може и да си пада по придобивките и колите, само че това не важи за дамите. Пред ESPN и в обществените мрежи някогашният футболист призна, че е гей.

Бийти не е чак толкоз прочут, като пътят му към професионалния футбол потегля от школата на британския Хъл Сити. От 2008 до 2013 година кариерата му минава през канадските тимове Форест Сити Лондон, Лондон сити и Отава Фюри.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от на Мар 23, 2020 в 2:57 PDT

Последните две години от кариерата на Томас Бийти пък минават в два сингапурски тима. Както казахме, не е от най-известните футболисти, само че пък му прави чест, че е решил намерено да приказва за половата си ориентировка.

В пост в Instagram 33-годишният някогашен футболист признава, че му е лишило много време, до момента в който одобри това кой е в действителност, само че се надява на идващите генерации да им е по-лесно в това отношение.

Пред ESPN влиза в по-големи детайлности, като споделя, че през последната година от кариерата му (2015 г.), до момента в който е играел за сингапурския Уориърс, се е чувствал извънредно уединен, тъй като до този миг в никакъв случай не е казвал на глас, че е гей. Дори пред себе си.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от на Юни 23, 2020 в 7:13 PDT

Но тогава у него стартира смяна, която пет години по-късно води до това да е изцяло наясно с това кой е.

" Казвам се Томас Бийти. Аз съм брат, наследник, другар, някогашен професионален футболист, бизнесмен и досадно спортен човек. Аз съм доста неща и едно от тях е, че съм гей. "

По този метод Бийти се трансформира в един от дребното футболисти, които намерено декларират другата си полова ориентировка. До този миг това са създали Джъстин Фашану , който през 1990 година афишира, че е гей и с това се трансформира в първия британски футболист, който го прави.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от T H O M A S B E A T T I E (@iamthomasbeattie) на Юни 9, 2020 в 12:50 PDT

През 2013 година Роби Роджърс , който игра много време с екипа на Лос Анджелис Галакси, само че има записан един сезон и за Лийдс Юнайтед, също призна, че е гей.

През 2014 година пък Томас Хитцелспергер , който несъмнено е най-известен от към този момент упоменатите футболисти, реши да разкрие, че е гей година след прекратяването на кариерата си.

А за какво толкоз малко футболисти са решили да приказват намерено за това, може би се изяснява от обстоятелството, че към футбола има сложени доста канони.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от T H O M A S B E A T T I E (@iamthomasbeattie) на Апр 23, 2020 в 5:43 PDT

" Да си гей и футболист в никакъв случай не е било алтернатива. Обществото ми споделя, че моята неустрашимост е обвързвана с моята половост - нещо, което, несъмнено, знам, че не е правилно. Но усещах, че не мога да бъда и футболист, и да одобрявам кой съм ", споделя още Томас Бийти.

Той знае, че евентуално по света има доста други футболисти, които тъкмо като него се опасяват да застанат и намерено да заявят, че са хомосексуални. И ги схваща, само че желае да знаят, че в негово лице постоянно могат да намерят поддръжка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР