Клишето е категорично, че краят на годината е време за

...
Клишето е категорично, че краят на годината е време за
Коментари Харесай

Спортните лафове на годината: Омлет без яйца, пернишки Мондиал и бацилус интернетикус

Клишето е изрично, че краят на годината е време за равносметки и обзори, само че наред с изброяване на спортните триумфи и провали, просто сме длъжни да отдадем заслуженото и на една по-колоритна група - тази на " поразяващите усти ", пишат сътрудниците от " Дир.бг ".

Или казано по-ясно - да си напомним на какви спортни бисери се заливахме от смях през годината. Лафовете се въртяха най-вече към футбола, което е елементарно обяснимо поради Мондиал 2022.

А като стана дума за завършилото единствено преди 10 дни международно, няма по какъв начин да не отдадем заслуженото на двама рицари на хумора. Бившите национали Благой Георгиев и Валери Божинов бяха във вихъра си като коментатори на Българска национална телевизия и несъмнено са измежду главните виновници за отличното въодушевление към мачовете.
 Снимка 279402
Джизъса си подаваше на пай пас реплики с водещия Илиян Енев с такава лекост, че в един миг футболът остана на назад във времето. Ето единствено два бързи образеца. Когато Георгиев бе посрещнат от водещия с думите " За мен е дребен празник, че си в студиото ", екснационалът отвърна " Благодаря ти, за мен е още по-малък ".

За историята остава и още един популярен разговор сред двамата, като този път гостът приветства завърналия се от Катар публицист със следните думи: " На теб " хелоу " ще ти споделям към този момент. От Катар се връщаш, към този момент на британски ще си приказваме. Между другото, изгорен си - споделих да се мажеш, изгорен си! Важното е, че не си загорял. Пак добре ".

Безспорно обаче любимец си остава един различен бисер от Благо, който след следващата изненада на Мондиала възкликна " Това международно е като в Перник - всеки бие всеки ".

Колкото до Валери Божинов, той от дълго време се състезава в своя лична лига, когато стане дума за остроумия. Серията му от лафове в студиото на Българска национална телевизия безусловно разплака от смях Красимир Балъков и останалите посетители, само че ние ще подчертаваме на негови реплики отвън международното. Като да вземем за пример това паметно " Защо напуснах " Септември " ли? Напуснах " Септември ", тъй като към този момент сме октомври ".

А в случай че се чудите на какъв език мисли Божинов, отговорът е следният: " Проблемът идва там, че когато приказвам и давам изявленията на български, моите мисли текат на италиански. Италианският ми е доста по-силен да беседвам и мисълта ми тече по-бързо от това, което ще кажа ".

Гениално, нали?

И до момента в който още сме на вълна Мондиал 2022, няма по какъв начин да не отдадем заслуженото и на телевизионните коментатори. Винаги колоритният Ивайло Ангелов добави към съкровищницата си с бисери няколко много мощни попълнения. Като да вземем за пример сравнението, че датският нападател " Корнелиус наподобява като древен викинг от научнопопулярните филми по Дискавъри ".

Известният с шеговития си прякор Мексикото коментатор не пропусна по време на мач на Бразилия да забърка и лек расистки скандал, който в други страни би му коствал работата: " Простете за грешката! Казах, че е Неймар - двамата имат сходни прически и отсам, от втория етаж, от гълъбарника на стадион " Лусаил ", от време на време се позволяват и такива неточности. Сега, в полза на истината, тонът на боята на Рафиня е малко по-светъл, тъй че не сте длъжни да ми простите за грешката от доскоро ".

Разбира се, нито една компилация от коментаторски лафове няма по какъв начин да бъде представителна без присъединяване на именития Петър Василев-Петела . А неговият принос към тазгодишната селекция е следното необикновено просветление: " И отново последователно нахлуване - без да бързат, уругвайците чакат своя момент. Времето обаче като се изключи че лети, и напредва, както се споделяше в една театрална режисура - " Римска баня ".

А въпреки че нямаше опция да разяснява мачове от международното, различен исполин на телевизионния състезателен коментар - Георги Попвасилев , ни зарадва с неповторимо признание. То пристигна след мача сред Барселона и Байерн в Шампионската лига: " Аз оставам в обществените мрежи да изям боздугана от рецензии за това, което наговорих в тези 90 минути, които отминаха. А вие се лекувайте от бацилус интернетикус и хроникос телефоникос, че тези болежки се предават по унаследен път, а ваксина за тях няма. Чао! ".

Ако до момента усмивката не се е появила на лицето ви, незабавно бързаме да ви напомним някои ментални каламбури на друга група от " нормални обвинени " - треньорите.

Безспорно водач през годината бе наставникът на " Левски " Станимир Стоилов. Мъри роди впечатляващата поговорка " Напускам българския футбол, само че оставам в " Левски ". Както и не по-малко грабващата метафора " Не може баницата да стои на масата. Тя би трябвало да е от горната страна на дрешника ".
 Снимка 598031
Източник:

На кулинарна вълна очевидно бе и Стойчо Младенов. Известният с буйния си манталитет треньор се ядоса, че няма нужните футболисти да стане първенец с ЦСКА и изясни обстановката образно: " Омлет се прави с яйца, без яйца не става. За да станеш първенец, ти би трябвало качество ".

Винаги колоритният Тити Папазов пък записа относително скромна откъм лафове година, само че въпреки всичко сме длъжни да му отдадем заслуженото с гневната му имитация след загубата на неговия " Левски " от Балкан - " Мога да ви извадя 10 неточности през днешния ден - фаул на Банана (Николай Грозев) за условна присъда, тъй като още е млад и няма други присъди ".
 Снимка 596021
Източник:

Тази селекция може да продължи до безспир, само че защото залагаме на качеството, а не на количеството, финишираме с несъмнено най-голямата ни футболна легенда Христо Стоичков . Камата бе посетител в предаването " Фермата ", където седна в една лодка с водещия Андрей Арнаудов, който пък трябваше да чуе следното паметно признание от Стоичков: " Почвай да гребеш! Аз съм гребал, когато е трябвало да загребвам. Ако паднеш във водата, един левскар по-малко ".

Кратко, ясно, тъкмо.
 Божинов: Скоро ще разглася нов план, не съм споделил
Божинов: Скоро ще разглася нов план, не съм споделил " стоп " на футбола

Ще има бенефис
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР